[SOLVED] I/O error when PC is cold ?

heitorbonfim

Reputable
Jun 27, 2018
20
0
4,520
0
Happens only when PC is cold. After two boots all works fine.

explorer.exe - Application Error

"The instruction at referenced at OxCOOCOOCOOOB7C018. The required data was not placed into
memory because of an I/O error status of OxcOOOOOOe"


This I/O error came from any SSD or from NVMe ?
 

Ralston18

Titan
Moderator
My thought is that something has come a bit loose. After "warming up" via the two boots, expansion causes the connection to tighten up.

Power down, unplug open the case.

Clean out dust and debris.

Then re-seat all cards, connectors, RAM, and jumpers.

Try again.

You can also look in Reliability History. Reliability History may be capturing some additional information regarding the error.

Likewise for Event Viewer.
 
Reactions: heitorbonfim

Ralston18

Titan
Moderator
My thought is that something has come a bit loose. After "warming up" via the two boots, expansion causes the connection to tighten up.

Power down, unplug open the case.

Clean out dust and debris.

Then re-seat all cards, connectors, RAM, and jumpers.

Try again.

You can also look in Reliability History. Reliability History may be capturing some additional information regarding the error.

Likewise for Event Viewer.
 
Reactions: heitorbonfim

heitorbonfim

Reputable
Jun 27, 2018
20
0
4,520
0
My thought is that something has come a bit loose. After "warming up" via the two boots, expansion causes the connection to tighten up.

Power down, unplug open the case.

Clean out dust and debris.

Then re-seat all cards, connectors, RAM, and jumpers.

Try again.

You can also look in Reliability History. Reliability History may be capturing some additional information regarding the error.

Likewise for Event Viewer.
You are right, some bad contact PCIe 4.0. Video Board RTX 2060. Let's change the case.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS