I tried overclocking my ram. Now no display, reset CMOS.

Renaulter

Commendable
Oct 3, 2016
45
0
1,540
4
I tried overclocking my ram using the "e z" settings on my Asus x470 prime motherboard from 2400 to its rated speed of 3000. All I did was change the target and let the mobo do the rest. I removed my cmos battery after the first boot didn't post, but alas! Nothing.

I also made many adjustments to fan curves.

The computer turns on, my rgb syncs up, but I get no display signal from my GPU. I tried switching from my display port to an hdmi cable to no avail. I removed the GPU and re inserted it, same with the ram. Nada.

My mouse and keyboard wont light up like they typically do immediately. No mobo beeps or anything.

(Note: My bios froze the first time I tried to OC, before i saved. I reset via power supply switch, could this play a role in my issue?)
 

Darkbreeze

Titan
Moderator
Unplug the power from the power supply or the wall. Remove the motherboard CMOS battery for five minutes. During that five minutes, press and hold the case power button for 30 seconds. After the five minutes reinstall the CMOS battery. Plug the power back in and then power up and see if it will POST.
 

Darkbreeze

Titan
Moderator
Unplug the power from the power supply or the wall. Remove the motherboard CMOS battery for five minutes. During that five minutes, press and hold the case power button for 30 seconds. After the five minutes reinstall the CMOS battery. Plug the power back in and then power up and see if it will POST.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS