Question I9 9900K issue or GTX 1080TI Issue?

albertoliu

Honorable
Nov 30, 2012
23
0
10,510
0
Hi everyone,

I am very annoyed by this issue.
I set windows and Nvidia to maximun preferred performance and its doing the same.
I have this issue from the beginig that i installed my whole pc by myself:
I9 9900K (Stock)
GTX 1080TI (Stock)
Aorus Master Z390 (Newest Bios) F8e
4 x 8GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHZ
Corsair HX1200I
Corsair H115i Platinum
Samsung 970 Pro 512GB
Corsair 500D SE RGB

The issue that annoyed me is the micro stuttering in every game... even in WC3. I see the monitoring of my pc and i think everything is doing well..
This is my monitoring window:
https://ibb.co/gFfGX1q

As you can in this video, while i am playing wc3 i am stuttering every 10 sec during 0.1sec-0.5sec.
You can appreciate the ´´lag´´ at 1:25 when it stutters hard.
View: https://youtu.be/f2Yim7P2GJg


Is anyone having the same issue or its just me with this cpu and gpu?
 
Last edited:

shknawe

Respectable
Oct 22, 2016
1,288
44
2,490
100
I WOULD RUN TASK MANAGER IN BACK ROUND WHILE YOU GAME AND SEE IF SOMETHING IS RUNNING IN BACKROUND AND CAUSING STUTTERING. Also try turning off your anti virus program while gaming and see if that helps.
 

albertoliu

Honorable
Nov 30, 2012
23
0
10,510
0
I WOULD RUN TASK MANAGER IN BACK ROUND WHILE YOU GAME AND SEE IF SOMETHING IS RUNNING IN BACKROUND AND CAUSING STUTTERING. Also try turning off your anti virus program while gaming and see if that helps.
I just did this, and didnt notice anything making the game stutters, btw i reinstalled the OS and still the same issue, could it be unlucky cpu or gpu?
 

dwaight

Distinguished
Oct 11, 2011
149
0
18,690
3
Looks like the same issue as me...

I have exactly the same symptons when objects are being loaded. or heroes are being spammed.. I can easily re-create this issue in dota 2 demo.

Phantom Lancer in dota 2 with auto-select units, will also behave exactly like this... some sort of objects loading causes these 0.5m small micro-stutter...
Removing the GPU out of the motherboard, and running off the CPU Display(IGPU) same results...

Everything has been replaced by now and the problem persists, go figure.

9900Kstock
2080tistock
Auros Master F8estock
16GBGSKILL@3200
1TB 970
 
Last edited:

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS