Install Windows 10 on Nvme samsung 970 evo+ asus h87-pro

Oct 24, 2018
1
0
10
0
Hi everyone! I bought the ssd nvme samsung 970 evo 250 gb and a pci express support (no nvme 2.0 port on my motherboard). I have a motherboard asus h87-pro. I uploaded the last uefi bios 2104.. I tried already everything like mod the bios..change bios settings.. but I can't choose/ can't see the nvme in the bios boot. It is installed on the nvme but I get the error :"The current bios settings do not fully support the boot device..change csm settings"..tried everything.. nope Someone can help me? Please
 

karenjoly

Respectable
Apr 13, 2018
1,329
20
1,815
199
Presumably

you have a bootable drive and are adding the M2 drive to the computer

and you have fitted the M2 into a PCIe adapter and the adapter into the PCIe x16_2 slot
which runs PCIe 2 x2 or x4.

Is that correct ?

Have you tried changing the current CSM settings , specifically boot devices control and storage devices control ?

Give us a rundown on what you got and what you tried.

The bios message to change settings may be a sign this will work but OTOH may be the equivalent of fools gold.
 

wolku

Distinguished
Jun 2, 2011
5
0
18,510
0
I have the same problem . The same drive 970 EVO on NVME M.2 + adapter on PCI-E 16x slot. I have integrated gpu so I don't use any graphic cards on PCI-E.
I installed drive in first yellow slot.
Created windows 10 Pendrive UEFI (using rufus)
Set in Bios CMS disabled.
set secure boot (enabled - installed key - default keys from bios)
set Windows UEFI OS
Started from UEFI pendrive, Installer recognized my 970EVO. I changed in diskpart to GPT and left empty disk.
Selected disk in installer and clicked next.
Instalation finished and restarted.
After restart I removed my pendrive. but BIOS can't see my SSD .

I tried another option , CMS Enabled (set UEFI first )
set non windows UEFI os , disable secure boot , and started instalation from Pendrive (formated from rufus as windows MBR non uefi)
Installer recognized SSD installed windows . but after restart don't see the drive. :(

Third try: I inserted SSD into black PCI-E and set in setting x4 mode,
CMS disable, set Windows UEFI OS, secure boot - enabled (key installed from bios) . Do I have to prepare special pendrive (which include keys??? ) I still use rufus to create bootable pendrive + windows iso from microsoft (newest i think 1809) .
result is the same after restart I can't see drive to set as boot

What should I do ?
 

wolku

Distinguished
Jun 2, 2011
5
0
18,510
0
I have found something like this . Maybe I will try
https://audiocricket.com/2016/12/31/booting-samsung-sm961-on-asus-p6t-se-mainboard/
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS