Question Internet losing connecting until manually reconnected

james3906

Reputable
May 22, 2017
17
1
4,515
0
Hi,

Ever since I built my computer 2 years ago, I have had this WIFI problem combing back at random times. My WIFI every 10 minutes (or sometimes less) will suddenly get no internet connection from my network, until I manually reconnect and then it acts normally. Then 5 minutes later it will happen again. I've tried installing new drivers but this hasn't seemed to fix it (unless I have installed the wrong drivers). I have also gotten a new NIC which has not resolved the problem? Anyone know how about I could fix this as it's now extremely frustrating.
(It has lost connection 3 times as I wrote this post in about 3 minutes)

Thank you!
 

Ralston18

Titan
Moderator
Update your post to include full system hardware specs and OS information.

Make and model NIC? Are you using any antenna extension cables?

Are you sure that only one network adapter (either wired or wireless as desired) is enabled?

Run "ipconfig /all" (without quotes) via the Command Prompt. Post the results.
 

james3906

Reputable
May 22, 2017
17
1
4,515
0
Device Specs:
Processor AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz
Installed RAM 16.0 GB
Device ID 58F27F2F-9D9E-4BDC-B922-F0E4418EDA33
Product ID 00325-85341-42974-AAOEM
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch No pen or touch input is available for this display

OS Specs:
Edition Windows 10 Home
Version 20H2
Installed on ‎25/‎03/‎2021
OS build 19042.1415
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0

Current NIC: Ubit AX200
Not using any antenna extension cables on current NIC (old NIC did use them)

Current Network Adapters:
Network Adapters (not sure on what to be checking here)

IPCONFIG/ALL:
ipconfig
 

ASK THE COMMUNITY