Question Internet speed drops to 0.50Mbps when I connect my PC.

Mar 15, 2022
3
0
10
0
I've just gotten a new pc and for the first week everything was fine.
The last 2 days though I've noticed that my download speed drops from 70Mbps to 0.50Mbps on all devices as soon as my pc connects through WiFi or ethernet cable.
I'm pretty handy when it comes to troubleshooting issues but this has got me stumped.
I've reset my router, changed the channel and frequency and I'm out of ideas now.
I will add technical info shortly
 
Last edited:
Mar 15, 2022
3
0
10
0
Also run "ipconfig /all" (without quotes) via the Command Prompt.

Post the results.
Sorry for late reply. i've run the test and these are the results.

Microsoft Windows [Version 10.0.22000.556]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : DESKTOP-2DBRFN0
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : D8-5E-D3-54-22-D1
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8d70:e312:e403:60d%8(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.10(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 15 March 2022 22:09:18
Lease Expires . . . . . . . . . . : 17 March 2022 23:14:30
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 148397779
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-29-B8-A2-F4-D8-5E-D3-54-22-D1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 8:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-99-57-B2-78-A3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 9:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 1E-99-57-B2-78-A2
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Secure VPN:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : AVG TAP Adapter v3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-02-5A-2B-76
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::45cd:b2f1:7a19:9968%3(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.153.104(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 687931138
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-29-B8-A2-F4-D8-5E-D3-54-22-D1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 100.120.38.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter WiFi:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-99-57-B2-78-A2
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Windows\system32>
 
Last edited:
Mar 15, 2022
3
0
10
0
also tried running ipconfig/release
ipconfig/renew
ipconfig/flushdns
netsh int ip reset
none have done anything so im stumped big time
 

ASK THE COMMUNITY