[SOLVED] Is this normal write speed decrease for ssd?

Feb 2, 2022
3
0
10
0
I have a problem with slow boot speed and wanted to check if the problem lays with my ssd. I posted this issue on a different forum if you want to see it: Boot was first fast but now really slow with NVME drive - Windows 10 Forums (tenforums.com)

So the question is: When comparing my first ssd write speeds (december 12 2021) and now: the SEQ1M write speed has decreased significantly compared to the other tests. Is this normal and could this be the issue of my slow boot time?

Test results:


Processor: ryzen 5 5600G
MOBO: B550M GIGABYTE DS3H
RAM: CORSAIR LPX 16GB 3200 CL16
SSD: SAMSUNG 970 EVO PLUS 1 TB
PSU: SHARKOON SILENTSTORM 650W

What I posted on a different forum:

When I first got my desktop it booted in 10 seconds now it sometimes takes two minutes. I surfed the forum and saw people with similar problems and tried to analyze my windows performance analyzer file but I can't find the specific problem. I however obviously see that the problem lies with the "winlogon Init" which takes at least 55 seconds and sometimes higher than a minute.

WeTransfer - Send Large Files & Share Photos Online - Up to 2GB Free the download link of file

Help would be much appreciated

If you need information feel free to ask.
View: https://imgur.com/a/UNuhSzz
 
Last edited:
Feb 2, 2022
3
0
10
0
That benchmark appears to be perfectly normal.

By "slow boot speed", give us some numbers. "slow", compared to what?
As well as a list of all the parts in this system.
That benchmark appears to be perfectly normal.

By "slow boot speed", give us some numbers. "slow", compared to what?
As well as a list of all the parts in this system.
I edited my question to include all the information you asked for
 
Feb 2, 2022
3
0
10
0
Ok.
1-2 mins is too long.
But it is NOT due to the SSD. That CrystalDiskMark result is just fine.

I would suspect other software is the problem.
Hello, I posted the issue on a different forum, link is in at the top and the issue was the temp folder it contained over 400.000 worth almost 3GB. Thanks for the help, I will mark the issue as resolved.
 

ASK THE COMMUNITY