[SOLVED] is this possibly a mouse failing issue?

ashehadeh1

Distinguished
Mar 15, 2012
94
0
18,640
1
Hello, I having a strange issue with my mouse. It's the Zowie EC1-A, and it randomly started freezing. It occurs every 30 seconds or so and lasts for about 1.5 seconds. Here is the strange thing, my mouse button still work when my cursor is frozen. I know this because I play FPS games. The game continues on just fine while my mouse is just frozen in place. I can still use my mouse buttons but its as if the sensor itself is having issues. I still get the mouse freezes on my desktop as well so it's not related to the game. I recently pulled pretty hard on the mouse wire when setting up a new monitor, is it possible I may of damaged the mouse in the way to cause these symptoms?

Computer Specifications
Case: NZXT S340
Power Supply: EVGA 850w Bronze+
OS: Windows 10 Education 64bit
Motherboard: Gigabyte Z370 HD3
CPU: I5-8600K OC 4.5GHZ
Memory: Corsair Vengeance RGB 3000mhz DDR4 16GB (2X8)
Hard Drive: Samsung 860 Evo 500gb + PNY C900 120gb
Video Card: EVGA 1080ti FTW3 DT
Cooler: Corsair Hydro Series H115i v2
Headphones: BeyerDynamic MMX 300
Monitor: Acer Predator XB272
Mouse: ZOWIE EC1-A
Mousepad: Razer Goliathus Speed
Keyboard: Corsair Strafe RGB
 

woot

Distinguished
Jun 2, 2009
223
8
18,765
34
just plug in another mouse and see if theres any freezing, i guess pulling hard on a connected mouse can damage the wires inside the mouse cord, or the use port
 

woot

Distinguished
Jun 2, 2009
223
8
18,765
34
just plug in another mouse and see if theres any freezing, i guess pulling hard on a connected mouse can damage the wires inside the mouse cord, or the use port
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS