Question Issue with infinite boot loop

Feb 7, 2021
9
0
10
0
So when my pc boots it flashes the ez debug cpu led then vga both then turning when the system boots the boot led pops up then rebooting the system, when I get into bios all of these leds go off but I can't get out of this cycle to even get into safe mode, also all the fans in the case turn on

I have reseated ram and it seems to be fine unfortunately due to not being able to boot anything for longer than 2 seconds I can't check that further

All the temps seem normal, I have had the blue screen of death as I was able to reach advanced options before now and it said 'critical processes died'

Specs -
Msi b550m pro vdh
Amd rx 5600 xt
16gb cl16 3200Mhz hyperx ram
500 m.2 we blue ssd
Amd ryzen 5 3600
Cx450m power supply

At this point I just want to know ways forward the bit I find weirs is this issue occurred after a game crash two days after build then I was stuck in this loop become less able to do anything and now barely boot the more I tried to troubleshoot
 

Lutfij

Titan
Moderator
Welcome to the forums, newcomer!

Why did you get a 450W PSU when the bare minimum for the entire system is estimated to need about 500W...? In fact if I was you, I'd have chosen a 550W PSU for a little headroom or a 650W grey label CX unit if I was going to perform overclocking on it.
 
Reactions: JaydenGannon
Feb 7, 2021
9
0
10
0
Welcome to the forums, newcomer!

Why did you get a 450W PSU when the bare minimum for the entire system is estimated to need about 500W...? In fact if I was you, I'd have chosen a 550W PSU for a little headroom or a 650W grey label CX unit if I was going to perform overclocking on it.
So if I were to upgrade my psu you recon kt would all boot fine?
 
Last edited by a moderator:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS