Question LiveKernalEvent 141 error

Nov 10, 2021
7
0
10
0
I have been having this issue with my PC almost ever since I've built it. The PC is maybe a bit short of 2 months old and all of the parts were brand new when purchased. It stopped doing this for a little bit, but I find it always re occurs eventually. My PC will be working fine and then about 25-30 minutes after the first boot, the monitor will lose signal but my PC will stay on, and the only way to make the monitor work again is to reboot the PC. I have reinstalled drivers countless times and have reinstalled windows as well as updated my BIOS and nothing has changed. Here is the error code;

Source Windows Summary Hardware error Date ‎2021-‎11-‎25 5:16 PM Status Not reported Description A problem with your hardware caused Windows to stop working correctly. Problem signature Problem Event Name: LiveKernelEvent Code: 141 Parameter 1: ffffbc8336988010 Parameter 2: fffff802846a17c4 Parameter 3: 0 Parameter 4: 56c OS version: 10_0_19043 Service Pack: 0_0 Product: 768_1 OS Version: 10.0.19043.2.0.0.768.101 Locale ID: 4105


Specs: CPU: AMD Ryzen 5 5600x
GPU: ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti
PS: ASUS ROG STRIX 750 Fully Modular 80 plus Gold 750W ATX Power Supply
Motherboard: ASUS ROG STRIX B-550F Gaming
Monitor: ACER Nitro 27" 1440p WQHD 144hz 1ms GTG IPS LED FreeSync Gaming Monitor
 
That's a Hardware Error which you have been experiencing. Have you done any kind of OC/overclocking on any of your PC components. If done, then kindly revert back to factory default settings. This Kernel event error is a "reaction" message which Windows will display if the PC was abruptly shut-down, or due to any other cause.

Are you using a fresh and a clean install copy of the Windows OS ? Anyway, clear and reset all the CMOS/BIOS settings to default, and then re-boot the system. This is definitely a hardware error/issue, and it could also be your system RAM, but I'm just guessing at this point.

Which Memory kit are you using ?
 
Nov 10, 2021
7
0
10
0
I have not overclocked anything at all, the BIOS is updated to the latest version, and the Memory im using is Corsair Vengeance Pro 16GB 2x8 3200MHz
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS