TiniBigz

Distinguished
May 15, 2006
24
0
18,510
I have been having problems with my OS lately. It tends to lock up only when I am at my GUI (Desktop). I really dont know what it could be I think its something thats running in the back around, but I have tryed to trun off the ones that are not critical and it still happens. The GUI locks up, but I can use my keyboard to start programs I only cant you my mouse when the Interface locks up. I only get this when I am on my desktop surfing the web and such. It never happens when I am playing a game.

Thx everyone
 

exit2dos

Distinguished
Jul 16, 2006
2,646
0
20,810
Are you using a PS2 mouse and a dial-up modem? It sounds like you have a device conflict with your mouse. Try opening the Device Manager (Control Panel->System->Click the Hardware tab->Device Manager) and see if there is any yellow circles with question or exclamation marks or any red X's.

Also, have you updated any drivers recently (Graphic card, etc.)? If so, try reverting back to the previous version.

Finally, if you're using a USB mouse - check the manufacturer's website to see if there is an updated driver.
 

TiniBigz

Distinguished
May 15, 2006
24
0
18,510
Are you using a PS2 mouse and a dial-up modem? It sounds like you have a device conflict with your mouse. Try opening the Device Manager (Control Panel->System->Click the Hardware tab->Device Manager) and see if there is any yellow circles with question or exclamation marks or any red X's.

Also, have you updated any drivers recently (Graphic card, etc.)? If so, try reverting back to the previous version.

Finally, if you're using a USB mouse - check the manufacturer's website to see if there is an updated driver.


No I dont have a PS2 mouse and I use a cable modem. It is a usb mouse its the logetech G5. I dont have any yellow marks or red marks in device manager. I have the lastest drivers to. I think this problem was happenning before I got my new mouse I used to use a ball mouse and changed so I could play first person shooters better. Thx for the help
 

sturm

Splendid
I used to use a ball mouse and changed so
What brand mouse was it?
Were there any drivers loaded for it?
If so you could be having a driver conflict.
Make sure any old drivers are uninstalled. Might also uninstall the drivers for your current mouse and reinstall.