Question Low GPU utilization after upgrade

Oct 25, 2019
47
0
30
0
I have upgraded my system to Vega 64 from gtx 1060 6GB.

before the upgrade, when watching 8k 60fps on youtube, my cpu (amd 1800x) used 9% (nine) or below and the GTX 1060 was at 40% or higher.
Very very smooth playback and no stutters or lags.

when i upgraded to Vega 64, i couldnt even watch 8k 30 fps at all. It was laggy and stutter and lots of ”loading”.

watching 8k 60FPS turns my cpu at 80-90% and my gpu is only less than 20%.

How do i make my vega 64 Make more in use with less on my cpu?
 
Oct 25, 2019
47
0
30
0
One more thing.

playing BF5 with gtx 1060 and even 970 was WAAAY faster at loading/launching the game than with the vega 64. Way slower and takes alot lot more time to load/launch the game especially the very first desktop screen on BF5.
 
Oct 25, 2019
47
0
30
0
Iv done the DDU already long before i installed the vega into the case.

With the 1060 i first manually uninstalled all nvidia drivers first. Then i went safe mode to the do the DDU.

after that i just turned off the system and installed vega and its drivers.
Im also on the latest 19.22 or the latest drivers.

the rest of my system is:
X370 xpower gaming titanium
Amd 1800x
970 evo nvme
Rm750x corsair

Stock default no OC on the entire system.
 
Oct 25, 2019
47
0
30
0
Ill check again about the drivers for the gpu soon as i get home.
Yes i have the latest ryzen chipset drivers, windows updates and and bios.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS