Question Low performance after changinh mobo, adding 16gb of ram and fresh reinstall windows.

Dec 7, 2021
6
0
10
0
Hello everyone, so as the title says, I just changed my mobo from an OEM Acer Aspire TC-886 to a ASRock B365 Pro4, I did a Windows fresh install and I added 2 more 16gb DDR4 2666MHz sticks of RAM, for a total of 32gb.
Before I changed everything games ran even better (for example Warzone ran at 110-120fps and now it runs at 70-90).
My setup is:
MoBo: ASRock B365 Pro4
CPU: Intel Core i5 9400f
GPU: MSI RTX 2060 Ventus XS OC
RAM: 4x8gb of 2666MHz Crucial
PSU: Cooler Master MWE 650 Gold V2 80+

My monitor is an MSI Optix G27C7 running at full 165Hz

Temperatures seem to be ok but I can't find out why now my pc is not as powerful as it was before, I only changed the MoBo.
I installed every kind of Driver, even using Driver Booster 9 PRO.
I really don't know what is up with my rig, can anyone kindly help??
 
Last edited:
Dec 7, 2021
6
0
10
0
Never use apps like Driver Booster. They often cause more trouble than they solve.

You are better served getting drivers from your motherboard manufactuer, Intel, and Nvidia directly.

https://www.asrock.com/mb/intel/b365 pro4/index.asp#Support

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-support-assistant.html

https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
I already downloaded everything from these sites and nothing solved, so I tried that program to check if there was something else I missed
 

Lafong

Prominent
Dec 2, 2021
723
128
590
10
Did you evaluate performance using ONLY those drivers that were supplied by Windows itself during the install?

Do you show any bangs in Device Manager?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS