Question Low performance after changinh mobo, adding 16gb of ram and fresh reinstall windows.

Dec 7, 2021
6
0
10
0
Hello everyone, so as the title says, I just changed my mobo from an OEM Acer Aspire TC-886 to a ASRock B365 Pro4, I did a Windows fresh install and I added 2 more 16gb DDR4 2666MHz sticks of RAM, for a total of 32gb.
Before I changed everything games ran even better (for example Warzone ran at 110-120fps and now it runs at 70-90).
My setup is:
MoBo: ASRock B365 Pro4
CPU: Intel Core i5 9400f
GPU: MSI RTX 2060 Ventus XS OC
RAM: 4x8gb of 2666MHz Crucial
PSU: Cooler Master MWE 650 Gold V2 80+

My monitor is an MSI Optix G27C7 running at full 165Hz

Temperatures seem to be ok but I can't find out why now my pc is not as powerful as it was before, I only changed the MoBo.
I installed every kind of Driver, even using Driver Booster 9 PRO.
I really don't know what is up with my rig, can anyone kindly help??
 
Last edited:
Dec 7, 2021
6
0
10
0
Never use apps like Driver Booster. They often cause more trouble than they solve.

You are better served getting drivers from your motherboard manufactuer, Intel, and Nvidia directly.

https://www.asrock.com/mb/intel/b365 pro4/index.asp#Support

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/intel-driver-support-assistant.html

https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
I already downloaded everything from these sites and nothing solved, so I tried that program to check if there was something else I missed
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS