Question Low Performance on RTX 2070 MaxQ Design

Kshitij_123

Reputable
Jul 6, 2016
22
0
4,510
0
I have been getting really bad performance from my RTX 2070 GPU.

I tried a Heaven Benchmark and it gave me an average of 14 FPS while the site shows benchmarking results with up to 90FPS with an i5 9th gen.
At first, I thought it was a heating issue but that didn't help me as the CPU and GPU are running at about 60-70C (haven't checked in-game yet will update).

My specs are
Dell G7 7790
Intel i7-9750H
RTX 2070 with MaxQ design
256 GB SSD
1TB HDD
16GB RAM

Obviously I won't get such results but should get something near them
Image to expected benchmarks

Update: I used Afterburner and I get an average of 30 fps and 99% GPU usage in GTA V when everything is on high whereas I should be getting an easy 100 fps I can't seem to go above 643 MHz
 
Last edited:

poorbugger

Honorable
Nov 28, 2015
638
84
11,040
22
Did you make sure that youre not running the integrated graphics instead? There should be some settings in the nvidia control panel to turn it off. Integrated graphics run when you're not gaming to save power.
 

Kshitij_123

Reputable
Jul 6, 2016
22
0
4,510
0
Did you make sure that youre not running the integrated graphics instead? There should be some settings in the nvidia control panel to turn it off. Integrated graphics run when you're not gaming to save power.
Yes I made sure of that and the after burner scores are in game GTA V to be specific
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS