[SOLVED] M.2 No longer detected in windows

Jun 25, 2022
2
1
15
0
Hi!

My issue started yesterday with a few blue screens giving the error code "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR", and then shortly after completely stopped booting into windows. After I reinstalled windows on a new drive my M.2 no longer shows up as a usable drive. I tried checking disk manager and it pops up asking me to initialize the disk, upon clicking ok it gives the error "The parameter is incorrect."

View: https://i.imgur.com/vhR1Lkw.png
This is what disk manager looks like.

I've also ran CrystalDiskInfo and this is what it shows View: https://i.imgur.com/T1u5zTs.png

EDIT: I should also add I've tried the M.2 in the other slot on my mobo but nothing changes.

I'm guessing the drive is dead and I can RMA it but I wanted clarification and possibly a way to retrieve data from the drive.

Thanks.
 

dwd999

Honorable
Hi!

My issue started yesterday with a few blue screens giving the error code "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR", and then shortly after completely stopped booting into windows. After I reinstalled windows on a new drive my M.2 no longer shows up as a usable drive. I tried checking disk manager and it pops up asking me to initialize the disk, upon clicking ok it gives the error "The parameter is incorrect."

View: https://i.imgur.com/vhR1Lkw.png
This is what disk manager looks like.

I've also ran CrystalDiskInfo and this is what it shows View: https://i.imgur.com/T1u5zTs.png

EDIT: I should also add I've tried the M.2 in the other slot on my mobo but nothing changes.

I'm guessing the drive is dead and I can RMA it but I wanted clarification and possibly a way to retrieve data from the drive.

Thanks.
My personal last resort diagnostic is to boot the computer from a usb containing a linux distro since going outside the windows box sometimes helps.
 
Reactions: ayame727

dwd999

Honorable
Hi!

My issue started yesterday with a few blue screens giving the error code "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR", and then shortly after completely stopped booting into windows. After I reinstalled windows on a new drive my M.2 no longer shows up as a usable drive. I tried checking disk manager and it pops up asking me to initialize the disk, upon clicking ok it gives the error "The parameter is incorrect."

View: https://i.imgur.com/vhR1Lkw.png
This is what disk manager looks like.

I've also ran CrystalDiskInfo and this is what it shows View: https://i.imgur.com/T1u5zTs.png

EDIT: I should also add I've tried the M.2 in the other slot on my mobo but nothing changes.

I'm guessing the drive is dead and I can RMA it but I wanted clarification and possibly a way to retrieve data from the drive.

Thanks.
My personal last resort diagnostic is to boot the computer from a usb containing a linux distro since going outside the windows box sometimes helps.
 
Reactions: ayame727
Jun 25, 2022
2
1
15
0
My personal last resort diagnostic is to boot the computer from a usb containing a linux distro since going outside the windows box sometimes helps.
Thanks for the reply, I loaded up ubuntu and it also failed to detect the M.2, I guess that's enough to call it dead so I'll continue with the RMA process. Thanks a lot!
 
Reactions: dwd999

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS