• Enter here for a chance to win a custom MechWarrior 5: Mercenaries themed PC powered by Intel!

Question M.2 suddenly not booting

ahmedzeex

Honorable
Jan 31, 2014
71
1
10,635
0
Hello guys

I have samsung evo 970 m. 2 drive

I addition to 2x 2b sshd firecuda

Every thing was fine and working perfectly

One of my sshds died and i replaced it with newer one

After removing dead sshd and connecting new sshd sys not booting

Keep redirecting me to bios over and over

Removed all sshd and tried to boot from m.2 only still not working tried elgacy uefi
Csm enabled and disabled nothing

In all modea m.2 visible in boot menu but not booting

With csm disabled m.2 disappear from boot menu i have no clue what to do

Mb. Z390 aorus master
 

ahmedzeex

Honorable
Jan 31, 2014
71
1
10,635
0
note : all my partitions are MBR i dont know if that is a problem but it was all working fine for the past 2 years this is sudden problem

i used old SSD the m.2 still visible under windows with all data on it but still can't boot from it no matter what
 
Likely when you installed windows on the m.2, you left the hdd connected.
Windows put some hidden recovery partitions on the hdd which will keep you from booting if the hdd is ever removed.
There is a recovery process for this, but I do not off hand know where to find it.
Google is your friend.
 

ahmedzeex

Honorable
Jan 31, 2014
71
1
10,635
0
Likely when you installed windows on the m.2, you left the hdd connected.
Windows put some hidden recovery partitions on the hdd which will keep you from booting if the hdd is ever removed.
There is a recovery process for this, but I do not off hand know where to find it.
Google is your friend.
i put the old HDD back and still can't boot from m.2
 

ahmedzeex

Honorable
Jan 31, 2014
71
1
10,635
0
The system does not boot at all? No matter what drives are involved?
The system does not boot at all? No matter what drives are involved?
it boot when i connect sata drive with windows installed on it ( i have old ssd with win 8.1 installed on it when i connect that one the system boot without any problem)

when i use the m.2 with other SSHD only the boot menu keep redirecting me to bios page
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS