• Hey there, Guest! Share your idea for a new trophy in the forums and win bragging rights and a $100 Amazon gift card! Check out the New Community Trophy Contest here!
  • Pardon our dust as we work on some regularly sheduled forum maintenance. You may notice some missing features during this time. Thank you for your patience!

Media Player Sound problems

johnf

Distinguished
Apr 27, 2004
398
0
18,780
0
Archived from groups: microsoft.public.win95.general.discussion (More info?)

I recently had to reload Windows 95 onto my computer and
since then I have been unable to hear sounds using Windows
Media Player v6.4. The error I get is “Cannot play back
the audio stream: no audio hardware is available.
(Error=00040258)”

I can still play .mid, .wav files and play CDs using
Winamp etc. However, after trying to play a Windows Media
Player file I can no longer play .wav files and get the
following error “MMSYSTEM004 The specified device is
already in use. Wait until it is free, then try again.”

Can anyone suggest a solution?

Thanks
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.win95.general.discussion (More info?)

Do you have on-board audio (integrated with the motherboard), or do you have an
actual sound card?
Did you have the problem prior to reinstalling Windows?

Remove your audio device in Device Manager, under the "Sound, video and game
controllers" category. Power off, then re-start, and either let Windows install the
proper driver or load the driver from your sound card's installation CD.
Alternately, download and install an updated driver from the sound card maker's web
site.

Since the problem seems to center on WMP 6.4, I suggest asking this in a WMP forum:
news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.multimedia.windows.mediaplayer
--
Glen Ventura, MS MVP W95/98 Systems
http://dts-l.org/goodpost.htm


"JohnF" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:2ae1101c4667a$2d3ca950$a301280a@phx.gbl...
> I recently had to reload Windows 95 onto my computer and
> since then I have been unable to hear sounds using Windows
> Media Player v6.4. The error I get is “Cannot play back
> the audio stream: no audio hardware is available.
> (Error=00040258)”
>
> I can still play .mid, .wav files and play CDs using
> Winamp etc. However, after trying to play a Windows Media
> Player file I can no longer play .wav files and get the
> following error “MMSYSTEM004 The specified device is
> already in use. Wait until it is free, then try again.”
>
> Can anyone suggest a solution?
>
> Thanks
>
>
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
L Windows 95/98/ME 2

Similar threads