G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte Mobo;
512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives show up in my
computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or Adaptec (I have
both), neither can execute although they show up as running in task mgr.

After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW disappear
in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!

Any diagnosis on this one would be appreciated!

---John---
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on the
opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater, if I
recall correctly.

"John Corson" <john@corson.org> wrote in message
news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte Mobo;
> 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives show up in my
> computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or Adaptec (I have
> both), neither can execute although they show up as running in task mgr.
>
> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>
> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>
> ---John---
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

Already done that! In fact I am running 6.3.1.6.

---John---

"Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
> Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on the
> opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater, if
> I recall correctly.
>
> "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
> news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
>> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
>> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives show
>> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or Adaptec
>> (I have both), neither can execute although they show up as running in
>> task mgr.
>>
>> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
>> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>>
>> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>>
>> ---John---
>>
>>
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

I just updated the system to Ahead Nero's just released update 6.6.0.1 and I
still have the same problem of disappearing drives. On reboot the drives
appear but Nero still does not come up until the DVD-Rom and the CD-RW both
disappear!

Help!!


"Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
> Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on the
> opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater, if
> I recall correctly.
>
> "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
> news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
>> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
>> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives show
>> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or Adaptec
>> (I have both), neither can execute although they show up as running in
>> task mgr.
>>
>> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
>> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>>
>> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>>
>> ---John---
>>
>>
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

Are both Nero's InCD and Adaptec's DirectCD installed?? If so, that might be
the problem. They don't like each other, so....


--
Tumppi
Reply to group
=================================================
Most learned on nntp://news.mircosoft.com
Helsinki, Finland (remove _NOSPAM)
(translations from FI/SE not always accurate)
=================================================



"John Corson" <john@corson.org> kirjoitti viestissä
news:8mWjd.9598$ep3.6568@lakeread02...
> I just updated the system to Ahead Nero's just released update 6.6.0.1 and
I
> still have the same problem of disappearing drives. On reboot the drives
> appear but Nero still does not come up until the DVD-Rom and the CD-RW
both
> disappear!
>
> Help!!
>
>
> "Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
> news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
> > Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on
the
> > opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater,
if
> > I recall correctly.
> >
> > "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
> > news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
> >> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
> >> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives show
> >> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or
Adaptec
> >> (I have both), neither can execute although they show up as running in
> >> task mgr.
> >>
> >> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
> >> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
> >>
> >> Any diagnosis on this one would be appreciated!
> >>
> >> ---John---
> >>
> >>
> >
> >
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

InCD is especially agressive. It has to be disabled for Virtual PC also
because of incorrect memory reporting.

"Thomas Wendell" <tumppiw_NOSPAM@hotmail.com> wrote in message
news:uitMpblxEHA.2016@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> Are both Nero's InCD and Adaptec's DirectCD installed?? If so, that might
> be
> the problem. They don't like each other, so....
>
>
> --
> Tumppi
> Reply to group
> =================================================
> Most learned on nntp://news.mircosoft.com
> Helsinki, Finland (remove _NOSPAM)
> (translations from FI/SE not always accurate)
> =================================================
>
>
>
> "John Corson" <john@corson.org> kirjoitti viestissä
> news:8mWjd.9598$ep3.6568@lakeread02...
>> I just updated the system to Ahead Nero's just released update 6.6.0.1
>> and
> I
>> still have the same problem of disappearing drives. On reboot the drives
>> appear but Nero still does not come up until the DVD-Rom and the CD-RW
> both
>> disappear!
>>
>> Help!!
>>
>>
>> "Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
>> news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
>> > Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on
> the
>> > opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater,
> if
>> > I recall correctly.
>> >
>> > "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
>> > news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
>> >> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
>> >> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives
>> >> show
>> >> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or
> Adaptec
>> >> (I have both), neither can execute although they show up as running in
>> >> task mgr.
>> >>
>> >> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
>> >> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>> >>
>> >> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>> >>
>> >> ---John---
>> >>
>> >>
>> >
>> >
>>
>>
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

I am not using InCD, nor Direct CD. What is installed now is just Nero
6.6.0.1. I have uninstalled Adaptec Easy CD Creator altogether, did a
registry clean with System Mechanic 4 and System Suite 5, checked for
viruses, ad-ware and spyware, or any other suspected malicious code and
still no go...

Could it be a hardware problem over all? I took both drives out and put
them in another system with Nero 6.3.1.6 running XP SP2 and had no problems.

---John---


"Thomas Wendell" <tumppiw_NOSPAM@hotmail.com> wrote in message
news:uitMpblxEHA.2016@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> Are both Nero's InCD and Adaptec's DirectCD installed?? If so, that might
> be
> the problem. They don't like each other, so....
>
>
> --
> Tumppi
> Reply to group
> =================================================
> Most learned on nntp://news.mircosoft.com
> Helsinki, Finland (remove _NOSPAM)
> (translations from FI/SE not always accurate)
> =================================================
>
>
>
> "John Corson" <john@corson.org> kirjoitti viestissä
> news:8mWjd.9598$ep3.6568@lakeread02...
>> I just updated the system to Ahead Nero's just released update 6.6.0.1
>> and
> I
>> still have the same problem of disappearing drives. On reboot the drives
>> appear but Nero still does not come up until the DVD-Rom and the CD-RW
> both
>> disappear!
>>
>> Help!!
>>
>>
>> "Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
>> news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
>> > Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on
> the
>> > opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or greater,
> if
>> > I recall correctly.
>> >
>> > "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
>> > news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
>> >> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
>> >> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives
>> >> show
>> >> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or
> Adaptec
>> >> (I have both), neither can execute although they show up as running in
>> >> task mgr.
>> >>
>> >> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
>> >> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>> >>
>> >> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>> >>
>> >> ---John---
>> >>
>> >>
>> >
>> >
>>
>>
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics,microsoft.public.windowsxp.general,microsoft.public.windowsxp.help_and_support,microsoft.public.windowsxp.perform_maintain,microsoft.public.windowsxp.security_admin (More info?)

If it is a system file, try Start>Run and type in the Open box "sfc
/scannow" but it may also be an unregistered dll or just a setting. Have
you tried Nero support?

"John Corson" <john@corson.org> wrote in message
news:4V5kd.9741$ep3.3233@lakeread02...
>I am not using InCD, nor Direct CD. What is installed now is just Nero
>6.6.0.1. I have uninstalled Adaptec Easy CD Creator altogether, did a
>registry clean with System Mechanic 4 and System Suite 5, checked for
>viruses, ad-ware and spyware, or any other suspected malicious code and
>still no go...
>
> Could it be a hardware problem over all? I took both drives out and put
> them in another system with Nero 6.3.1.6 running XP SP2 and had no
> problems.
>
> ---John---
>
>
> "Thomas Wendell" <tumppiw_NOSPAM@hotmail.com> wrote in message
> news:uitMpblxEHA.2016@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
>> Are both Nero's InCD and Adaptec's DirectCD installed?? If so, that might
>> be
>> the problem. They don't like each other, so....
>>
>>
>> --
>> Tumppi
>> Reply to group
>> =================================================
>> Most learned on nntp://news.mircosoft.com
>> Helsinki, Finland (remove _NOSPAM)
>> (translations from FI/SE not always accurate)
>> =================================================
>>
>>
>>
>> "John Corson" <john@corson.org> kirjoitti viestissä
>> news:8mWjd.9598$ep3.6568@lakeread02...
>>> I just updated the system to Ahead Nero's just released update 6.6.0.1
>>> and
>> I
>>> still have the same problem of disappearing drives. On reboot the
>>> drives
>>> appear but Nero still does not come up until the DVD-Rom and the CD-RW
>> both
>>> disappear!
>>>
>>> Help!!
>>>
>>>
>>> "Colin Barnhorst" <colinbarharst(nojunk)@msn.com> wrote in message
>>> news:%23YxXG%23cxEHA.1984@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
>>> > Nero has to be updated to run under SP2 correctly. Use the button on
>> the
>>> > opening Nero window to find upgrades. It has to be 6.3.125 or
>>> > greater,
>> if
>>> > I recall correctly.
>>> >
>>> > "John Corson" <john@corson.org> wrote in message
>>> > news:nXLjd.9399$ep3.6378@lakeread02...
>>> >> Hewre is an interesting issue: Running Pentium III 1 GB on Gigabyte
>>> >> Mobo; 512 PC133; Windows XP Pro with SP2. When booting all drives
>>> >> show
>>> >> up in my computer. But when trying to access Nero Bruning Rom or
>> Adaptec
>>> >> (I have both), neither can execute although they show up as running
>>> >> in
>>> >> task mgr.
>>> >>
>>> >> After closing the apps in task manager both the DVD-ROM and CD-RW
>>> >> disappear in my computer while Nero and Adaptec begin to function!!!
>>> >>
>>> >> Any diagnosis on this one would be appreciated!
>>> >>
>>> >> ---John---
>>> >>
>>> >>
>>> >
>>> >
>>>
>>>
>>
>>
>
>