Question Motherboard or RAM failing ?

zhost

Distinguished
Feb 25, 2013
5
0
18,510
0
Hi,
I turned on my PC yesterday and it froze at Windows startup. When trying to turn it off via the power button it was unresponsive, the RGB of one of the RAM was not ON and the other was ok, RBG of VGA ON and the CPU fan running at full power. I assembled the computer 2 months ago and had no previous problems. When this happens, you can't turn the computer on until a few minutes later.

MB: Asus Prime B660M-A WIFI D4
RAM: 2x Kingston Fury Renegade DDR4 3600 CL16 (was running ok at XMP II)
CPU: i5-12400F
PSU: Seasonic GM-650 80+ gold
SSD m.2 1 GB
  • I changed the PSU for one that works ok: same behavior
  • booted without USB connected: same behavior
  • booted up with only one RAM: same behavior on both
  • I was able to start a memtest once and no errors
I'm running out of ideas, I hope you can help me.
 
Hi,
I turned on my PC yesterday and it froze at Windows startup. When trying to turn it off via the power button it was unresponsive, the RGB of one of the RAM was not ON and the other was ok, RBG of VGA ON and the CPU fan running at full power. I assembled the computer 2 months ago and had no previous problems. When this happens, you can't turn the computer on until a few minutes later.

MB: Asus Prime B660M-A WIFI D4
RAM: 2x Kingston Fury Renegade DDR4 3600 CL16 (was running ok at XMP II)
CPU: i5-12400F
PSU: Seasonic GM-650 80+ gold
SSD m.2 1 GB
  • I changed the PSU for one that works ok: same behavior
  • booted without USB connected: same behavior
  • booted up with only one RAM: same behavior on both
  • I was able to start a memtest once and no errors
I'm running out of ideas, I hope you can help me.
Did you make sure your bios is up to date before constantly using the PC,
After building the PC did you install all the motherboard drivers that control the chipset and everything else?
 

ASK THE COMMUNITY