Question Motherboard wont turn on after changing parts

Mar 29, 2019
1
0
10
0
So basically i decided to uppgrade my computer by switching out the old motherboard and cpu with the new Gigabyte LGA1151 Z390 AORUS ULTRA and Intel Core i7 9700K. i also went ahead and installed a cpu liquid cooler Kraken x52. So when i finally tried to turn it on, nothing happened. At first i thought it had to be the power switch pin that i misplaced (ive done it before). But nope, still wouldnt turn on. it does seem the motherboard gets some power becouse it lights up faintly at different spots for half a second, and sometimes not at all. only consistent noise is the PSU making clicking noises when i plug the power cable onto it. Is the PSU too old and inefficient to transfer power to the new components? Did i brick my motherboard ? I have no idea at this point and i've spent hours upon hours to figure it out. So please help my wretched soul 🤢


My current Specs:
Gigabyte LGA1151 Z390 AORUS ULTRA
Intel Core i7 9700K
NZXT Kraken X52 CPU Cooler
MSI Geforce GTX 1070
Corsair AX 750 PSU
CM Storm Trooper Gaming Big Tower
HyperX Predator DDR4 3000MHz 16GB
Samsung DVD±RW Writer, SH-222BB
Seagate Barracuda 3TB 3.5'' HDD
Kingston SSDNow UV400 480GB 2.5" SSD OEM
Intel® SSD 330 Series 120GB 2.5", 25nm

Old specs before i shot myself in the leg:
ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155
Intel Core i5-3570K Processor
Cooler Master V8 GTS CPU Cooler
MSI Geforce GTX 1070
Corsair AX 750 PSU
CM Storm Trooper Gaming Big Tower
HyperX Fury DDR3 1866MHz 16GB
Samsung DVD±RW Writer, SH-222BB
Seagate Barracuda 3TB 3.5'' HDD
Kingston SSDNow UV400 480GB 2.5" SSD OEM
Intel® SSD 330 Series 120GB 2.5", 25nm
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS