MSI TI4200 question

ronco05

Distinguished
Dec 8, 2001
84
0
18,630
i just installed a MSI TI4200 64mb graphics card.it replaced a diamond viper tnt2 16mb card.my problem is i cant run some games that ran fine with the tnt.midtown madness 1(older game but is alot of fun) starts then the screen goes black.it wont run at all.serious sam 2 runs great.i have all the settings in the nvidia display properties set to default.can anybody tell me how to fix this?thanks.

Tyan trinity 400 motherboard
win98se
p3 1ghz processor
512mb ram
MSI ti4200 card
 

ufo_warviper

Distinguished
Dec 30, 2001
3,033
0
20,780
Have you read the game's Troubleshooting Guide or tried reconfiguring some of your video settings yet?

My OS features preemptive multitasking, a fully interactive command line, & support for 640K of RAM!
 

ronco05

Distinguished
Dec 8, 2001
84
0
18,630
i read the manual.not to much info in it.i messed around with some of the graphic settings and still the same thing.
 

ufo_warviper

Distinguished
Dec 30, 2001
3,033
0
20,780
The Trouble Shotting Guide (if there is one) will most likely NOT be found inside of a manual. ITs most probable that it exists as a file installed ont eh Computer or on the CD itself.

My OS features preemptive multitasking, a fully interactive command line, & support for 640K of RAM!
 

ufo_warviper

Distinguished
Dec 30, 2001
3,033
0
20,780
To give us a better indicator if this problem is hardware or software reltated, can you tell us if htis has happened in other games too? IF so, which ones?

My OS features preemptive multitasking, a fully interactive command line, & support for 640K of RAM!
 

ronco05

Distinguished
Dec 8, 2001
84
0
18,630
one or two of my kids games wont run but they were pretty crappy to begin with.all the high end games like mohaa and blackhawk down run great.i uninstalled and reinstalled midtown madness and get the same problem.i installed the game on another computer and it runs fine.my system runs fine.i am not getting any conflicts with hardware or software(that i know of).
 

addiarmadar

Distinguished
May 26, 2003
2,558
0
20,780
Hmm may have some ghosting drivers from your old AGP card. Could try the dump and reinstall of windows and dx8. Other than that, make sure that mobo supports 4x and wat is the current AGP voltage?

F-DISK-Format-Reinstal DO DA!! DO DA!!
 

ronco05

Distinguished
Dec 8, 2001
84
0
18,630
i really dont want to format.i can live without the game.i am just curious why it wont play.the board does support 4x.i am not sure of the voltage.
 

Spitfire_x86

Splendid
Jun 26, 2002
7,248
0
25,780
Get the latest patch of this game from MS website

----------------
<b><A HREF="http://geocities.com/spitfire_x86" target="_new">My Website</A></b>

<b><A HREF="http://geocities.com/spitfire_x86/myrig.html" target="_new">My Rig & 3DMark score</A></b>