My board won't boot after changing CPU

nuidbu

Distinguished
Oct 21, 2011
11
0
18,510
So sad,

I got an bulldozer cpu from my friend and the motherboard i had is GA-990FX-UD3.

When I put the switch out my Phenom 1100T and put this bulldozer in, the system does not boot.

No beeping sound,

Graphic card spins at max and min, alternatively. CPU fan spins like usual.

I tested the PSU with another one,
Removed all the RAM
Took the battery out and the boot still won't boot

I put back the old CPU it behaves the same.....

I am sure the PSU, graphic card, RAM are all good.

I haven't seen any blown capacitors as well

What should I do then? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 
No. Check your bios version with the old cpu. A simple bios flash may be all you need. But don't flash if your version is the latest; flashing is always a little risky. You have to disable any boot block settings and virus protection settings in the bios first, and windows firewall. Then you can start the windows program. The first function of many flash programs is to erase the old bios file, so leave everything alone while the process completes. Don't touch anything. It will reboot when it's finished, or let you know when you can do it.
 
Try reseating any connections or devices you tampered with while testing the other power supply. One of the ram sticks may not quite be seated in the slot, or the power supply atx connection may not be all the way in. With the power supply plugged in, most boards will spin the fans briefly when the board receives power.
 

beenthere

Distinguished
You will need the proper new BIOS to run the FX CPU. You can clear the CMOS again and boot with one DIMM to make sure the system is working with the 1100T CPU and then update the BIOS for the FX chip. Power down to switch CPUs.
 

nuidbu

Distinguished
Oct 21, 2011
11
0
18,510
ok, to state the symptoms more clear.

The system boots, cpu fan spins.

However, the graphic card fan is like spinning to max, but then slow down, after a while spin to max again.. so on and so forth.

I think when board starts up CPU fan should spin to max, but i did not see that. Also, there are no beeping sound as well, even with no RAM on the system.

keyboard light does not light up or change with num lock.
 

nuidbu

Distinguished
Oct 21, 2011
11
0
18,510


I have no onboard graphic, i installed on stick, but still does not boot.
Even the mouse does not light up, that means at least the system did not pass the initialization.
 

BerylLee

Distinguished
Feb 10, 2011
577
0
19,010
Try clearing CMOS and returning bios default .. and try to put 1100T back on motherboard bootable .. at least make sure you can work on the former 1100T which used to be ok on the same mb .. if not .. it could be motherboard problem.