[SOLVED] my left shift randomly stopped working

Jan 23, 2022
1
0
10
0
earlier today, my left shift stopped working for about 20 seconds then randomly started working again. now its stopped and its completely broken. i have taken the key off and used an air duster underneath, i've switched usbs, ive restarted my computer, ive updated its drivers, at first i didnt have razer synapse installed but installed it and disabled the key and re-enabled it. literally nothing has worked so far, is the key completely dead or is there something else i can try to fix it with? i have the razor blackwidow elite and its had about 1 year of use
 

Colif

Win 11 Master
Moderator
Try a clean boot and see if it changes anything - make sure to read instructions and make sure NOT to disable any microsoft services or windows won't load right - https://support.microsoft.com/en-au/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

if clean boot fixes it, it shows its likely a startup program. You should, over a number of startups. restart the programs you stopped to isolate the one that is to blame.

if that doesn't work, try safe mode
  1. go to settings/update & security/recovery
  2. under advanced startup, click restart now button
  3. this restarts PC in a blue menu
  4. choose troubleshoot
  5. choose advanced
  6. choose startup options
  7. click the restart button
  8. choose a safe mode (it doesn't matter which) by using number associated with it.
  9. Pc will restart and load safe mode
if it doesn't work in either, try another PC and see if it works there
 

Colif

Win 11 Master
Moderator
Try a clean boot and see if it changes anything - make sure to read instructions and make sure NOT to disable any microsoft services or windows won't load right - https://support.microsoft.com/en-au/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

if clean boot fixes it, it shows its likely a startup program. You should, over a number of startups. restart the programs you stopped to isolate the one that is to blame.

if that doesn't work, try safe mode
  1. go to settings/update & security/recovery
  2. under advanced startup, click restart now button
  3. this restarts PC in a blue menu
  4. choose troubleshoot
  5. choose advanced
  6. choose startup options
  7. click the restart button
  8. choose a safe mode (it doesn't matter which) by using number associated with it.
  9. Pc will restart and load safe mode
if it doesn't work in either, try another PC and see if it works there
 

ASK THE COMMUNITY