Question My mic sound got quiet for no reason

Feb 1, 2022
6
0
10
0
My mic sound got quiet for no reason, the AGC is fixing it but it is not like before now it has background noises
 

Lutfij

Titan
Moderator
Welcome to the forums, newcomer!

We're going to need more information. Please list the make and model of your sound card and your audio equipment. If you're working with the onboard sound card, mentioning the make and model of your motherboard will suffice. As for your low mic volume, have you tried taking your mic over to a donor system to see if the issue persists there as well?
 
Feb 1, 2022
6
0
10
0
Welcome to the forums, newcomer!

We're going to need more information. Please list the make and model of your sound card and your audio equipment. If you're working with the onboard sound card, mentioning the make and model of your motherboard will suffice. As for your low mic volume, have you tried taking your mic over to a donor system to see if the issue persists there as well?
My microphone model is MIC-SG01 and it's connectend into the mainboard, there is no sound card
 

Vic 40

Titan
Ambassador
This mic?
https://www.amazon.ca/Shotgun-Interview-Condenser-Microphone-Build/dp/B07D277Q63
if so, looked at the buttons on the side? See if you maybe switched something accidentally.



My microphone model is MIC-SG01 and it's connectend into the mainboard, there is no sound card
If you're working with the onboard sound card, mentioning the make and model of your motherboard will suffice.
So you work of the motherboard=mainboard=onboard soundcard. So what motherboard?


As for your low mic volume, have you tried taking your mic over to a donor system to see if the issue persists there as well?
also no answer.

You could try and remove the microphone from the device manager and restart, see that it is reinstalled and maybe that this might help.
 
Feb 1, 2022
6
0
10
0
This mic?
https://www.amazon.ca/Shotgun-Interview-Condenser-Microphone-Build/dp/B07D277Q63
if so, looked at the buttons on the side? See if you maybe switched something accidentally.






So you work of the motherboard=mainboard=onboard soundcard. So what motherboard?



also no answer.

You could try and remove the microphone from the device manager and restart, see that it is reinstalled and maybe that this might help.
View: https://www.youtube.com/watch?v=rixZ228QY9M
this one
My mainboard is a H310M
i reinstalled it and it dind't worked :/
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY