Question My newly built PC wont turn on.

Apr 10, 2020
3
0
10
0
Hello guys,

can someone help me with this, please. It Turns on and all the lights are on + fan, but it wont show me a booting screen. I have a Windows stick in the usb port to boot up Windows but i cant get that far.

My components are:

ASUS ROG Strix Z390-F
G.Skill DDR4 16GB (2x8GB)
Intel Core i7-9700KF
upHere CCF150CF
Corsair RM850x
ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce RTX 2060

And some pictures:
Main view
Some connections
Some connections 2
Some connections 3
Whole thing with power
View: https://imgur.com/VSqYMTz

View: https://imgur.com/ksmsMi0
 
Last edited:
Apr 10, 2020
3
0
10
0
Make sure your monitor is plugged into your GPU, not the motherboard. If it still doesnt work, reseat ram and try booting with 1 stick.

I see a debug led illuminated right above the 24 pin. What is the label for that light?
The light stops at the VGA. My monitor is plugged into the GPU (ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce RTX 2060 )

Tried booting the system with one stick and that didnt solve the no signal problem.
 
Last edited:

NightHawkRMX

Illustrious
I just noticed, you only have one of the PCIe connectors plugged into the GPU. You need both the 6 pins and the 8 pin which your PSU has, hence the red led warning you that it is unplugged.

Plug both of them in.

If that still doesn't work, try reseating the GPU and PCIe cables
 
Last edited:
Apr 10, 2020
3
0
10
0
So i put in the 6 pin and reconnected the GPU, now the debug led above the 12 pin moves to boot, lights up some time and then nothing more happens.
(After the light of the debug led vanish the fans of the GPU dont rotate, idk if thats it)
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS