Question My pc hasn't worked for a couple weeks now, no power on, nothing.

Jan 17, 2021
4
0
10
0
Around 2 weeks ago my pc was having issues with it crashing, blue screening and after it crashed, I tried to boot it up but the fans spun for a few seconds then it powered down again. I originally came to the conclusion that it was having PSU trouble with power spikes, so I replaced my power supply for a new one and just to make sure I alse reapplied thermal paste to my cpu. This actually fixed my problem for that day, and I made sure it wouldn't crash by leaving It running while under some heavy load, this worked fine for 2 days, then it just completely stopped working altogether. I tried resetting the cmos and resitting ram but it did nothing to fix it, I also tried reaching the cmos battery, considering it was a few years old, but still nothing. I now think it could be my motherboard but I was looking on here for help before I plan on replacing it. Any thoughts?
 
Jan 17, 2021
4
0
10
0
Can you post some details about your computer?
Are you sure it's not the boot drive that has died?
The details are as follows:
I5 4590 (stock cooler)
16gb ddr3 ram
1tb Western digital hdd
Evga gtx 1660 ti
Evga 650w psu 80+ bronze brand new
I haven't checked the boot drive yet, I will do that now.
 
Jan 17, 2021
57
4
35
0
The details are as follows:
I5 4590 (stock cooler)
16gb ddr3 ram
1tb Western digital hdd
Evga gtx 1660 ti
Evga 650w psu 80+ bronze brand new
I haven't checked the boot drive yet, I will do that now.
Maybe is the CPU, i can't think of other components other than ram( that u already tested) and the CPU, if it didn't even post why would it be the boot drive? or it post, if it is posting, can u pls say the post code or speaker beep?
 
Jan 17, 2021
4
0
10
0
Maybe is the CPU, i can't think of other components other than ram( that u already tested) and the CPU, if it didn't even post why would it be the boot drive? or it post, if it is posting, can u pls say the post code or speaker beep?
Thank you for the reply, I have come to the conclusion that it is a problem with my cpu or mobo, which just leaves me with the choice of buying upgrades, after all it has been a while.
 

ASK THE COMMUNITY