Question My PC seems to be losing video output randomly ?

Dec 15, 2021
3
0
10
0
My old PC was experiencing this same issue. Figuring it was a video card issue, and due to the current state of the market, I decided to purchase a prebuilt from Redux (PC currently under 1 month old). When the PC arrived, I installed a 2nd NVME SSD in it from the previous PC as well as a traditional HD. These are the only two pieces of internal Hardware transferred from the previous PC. I had no issues for about 3 weeks, then the issues started up on the new rig.

While either gaming or in light/idle load situations, video drops out to all 3 of my monitors and the only way to get the system usable again is a hard reboot. Audio from Youtube, games or Discord continues to play.

Current system specs. Parts marked with a * came from the previous build

Ryzen 7 5800X
3080Ti Founders Edition
8gb x2 G.Skill Ripjaws V Series RAM
500gb Adata Falcon NVME SSD (Boot drive)
*1tb Western Digital Blue NVME SSE (Game Library, was never a boot drive)
*4tb Western Digital Blue Hard drive
Asus Prime X570-Pro Motherboard
850W Cooler Master MWE Gold power supply
Windows 10 (Fresh install from Redux)

My Monitors are hooked up via:
HDMI
DP
DP -> DVI

Update: I have unplugged all USB devices other than mouse and keyboard, and removed the two transferred drives. The problem continues.
 
Last edited:
Dec 15, 2021
3
0
10
0
Posting the resolution in case anyone with the same problem finds this post. My monitor hooked up via DP was having some issue and causing the crashing.
 

ASK THE COMMUNITY