Question My pc tries to start 1 time before actually launching

Apr 9, 2019
10
1
15
0
Hello!
When i try to start my pc, fans spin for around 1 sec and pc turns off, 3 seconds later it starts normally working.
I think its a cpu problem because some time later after i overclocked it this started to happen.
Its been like that for around 11 months.
Thanks for all respones.
 

ProPlayerGR

Reputable
Aug 7, 2016
560
38
5,040
9
Hello!
When i try to start my pc, fans spin for around 1 sec and pc turns off, 3 seconds later it starts normally working.
I think its a cpu problem because some time later after i overclocked it this started to happen.
Its been like that for around 11 months.
Thanks for all respones.
Full system specs? Include make and model of your PSU.
 
Apr 9, 2019
10
1
15
0
Gtx 1080 ti
i7 8700k 4,8 GHz
PSU Corsair AX860W
Corsair Vengeance 3000MHz a(2x8)
Z370-F Asus Strix
SSD Samsung Evo 250
Hdd Toshiba p300 2 tb 3 tb
 

Third-Eye

Distinguished
Gtx 1080 ti
i7 8700k 4,8 GHz
PSU Corsair AX860W
Corsair Vengeance 3000MHz a(2x8)
Z370-F Asus Strix
SSD Samsung Evo 250
Hdd Toshiba p300 2 tb 3 tb
Do you unplug computer from the power socket or turn off a power strip often? Your probably may be related to either a dying or dead CR2032 cmos batter or the CPU/Memory overclock may need to be adjusted. Check that your memory is actually running at 3000Mhz.
 
Apr 9, 2019
10
1
15
0
Do you unplug computer from the power socket or turn off a power strip often? Your probably may be related to either a dying or dead CR2032 cmos batter or the CPU/Memory overclock may need to be adjusted. Check that your memory is actually running at 3000Mhz.
I turn off power strip everytime i go to sleep.
Cmos may be the problem here i think.
My memory was running at 2400MHz at the beginning so i set it to 3000MHz as it is an 3000MHz memory.
 

Mr.Spock

Prominent
Dec 8, 2019
546
57
590
30
probably the cache speed wasn't bumped to keep up with the CPU hence the reset and retry probably with more relaxed settings

I turn off power strip everytime i go to sleep.
Cmos may be the problem here i think.
My memory was running at 2400MHz at the beginning so i set it to 3000MHz as it is an 3000MHz memory.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS