• Pardon our dust as we work on some regularly scheduled forum maintenance. You may notice some missing features during this time. Thank you for your patience!

Question need help with HD 7850

Jul 22, 2019
9
0
10
0
Hello i need help with my gpu.
it shows 900 core clock MHZ and 1250 memory clock MHZ
but when gaming and using furmark it shows that i have 300mhz and performance is really low
https://ibb.co/TR0hyWr

https://ibb.co/Dg1KZgB

what can i do please HELP!

TRIED
uninstalling and installing gpu drivers
Heating the gpu
reinstalling windows
 

Lutfij

Titan
Moderator
19.7.2 seems to be the latest drivers that come up from a search on AMD's site. Which version of Furmark are you using?

Mind sharing your specs with us like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:

Are you on the latest BIOS update for your motherboard?
 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
19.7.2 seems to be the latest drivers that come up from a search on AMD's site. Which version of Furmark are you using?

Mind sharing your specs with us like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:

Are you on the latest BIOS update for your motherboard?
cpu: i5 2320
mobo:eek:ptiplex 780(can not remember the model number exactly)
ram: 4x2 ddr 3
psu: https://ibb.co/Wv7WFYT
hdd:500gb

using latest furmark but this is not furmark problem it is gpu problme because my performance in all games are really low befor if game was playable now it is not
 
You are using a very POOR quality GENERIC PSU. Replace this unit asap. It might even damage other PC components, including your GPU. Maybe the culprit is the PSU in your case, who knows.

PSU is the last component you might want to cheap out on, or skimp.

Try to get some other high quality PSU, IF possible. Power supplies are an imperative part of your system that should not be taken lightly. Throwing in a budget PSU could result in poor power efficiency or even a wrecked system. Don't SKIMP on the PSU,, since this is the MOST important component.

 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
You are using a very POOR quality GENERIC PSU. Replace this unit asap. It might even damage other PC components, including your GPU. Maybe the culprit is the PSU in your case, who knows.

PSU is the last component you might want to cheap out on, or skimp.

Try to get some other high quality PSU, IF possible. Power supplies are an imperative part of your system that should not be taken lightly. Throwing in a budget PSU could result in poor power efficiency or even a wrecked system. Don't SKIMP on the PSU,, since this is the MOST important component.

xD
tbh i know that and i am trying to get new psu but right now i have problem with gpu and i want to fix it this psu has no problems with my gpu i have used this psu over 3 months now and it never had problems
 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
19.7.2 seems to be the latest drivers that come up from a search on AMD's site. Which version of Furmark are you using?

Mind sharing your specs with us like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:

Are you on the latest BIOS update for your motherboard?
ok so i did some diggind and found out that my gpu bios has 4 modes wich is weird there should be 3 boot, performance and uvd
https://ibb.co/HhC76Z4

so it always uses third mode which is really weak one 300mhz core and 150mhz memory
can you help me??????
 

lynx1021

Reputable
Feb 17, 2016
370
43
4,720
4
Try reseating the card and reseating the power connectors. It is a 130 watt card so it is possible that your power supply is struggling to supply enough power through the additional power connector. Are you using adapters? I am not able to see your pics from work , I will look when I get home this evening. WOW one site said it consumed 294 watts under a load.
 

lynx1021

Reputable
Feb 17, 2016
370
43
4,720
4
What is the brand model of your HD 7850 and how were you looking at the bios settings? Oh I see now you were using VEB7 Video bios editor, did you make a backup of your original bios?
 
Last edited:
Jul 22, 2019
9
0
10
0
What is the brand model of your HD 7850 and how were you looking at the bios settings? Oh I see now you were using VEB7 Video bios editor, did you make a backup of your original bios?
Thanks for the reply!
Right now i am out so i cant answer your questions i will get back home in couple hours
 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
What is the brand model of your HD 7850 and how were you looking at the bios settings? Oh I see now you were using VEB7 Video bios editor, did you make a backup of your original bios?
https://ibb.co/ZLc3J9j
those are my gpu info tbh finding bios for this card was really hard all official uploads were bad for this gpu and those are 2 unofficial uploads that goes with my gpu which scares me actually makes me think that i have bad gpu or something!
https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=Uploads&manufacturer=&model=HD+7850&version=015.029.000.003.000000&interface=&memType=&memSize=1024&since=
 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
Try reseating the card and reseating the power connectors. It is a 130 watt card so it is possible that your power supply is struggling to supply enough power through the additional power connector. Are you using adapters? I am not able to see your pics from work , I will look when I get home this evening. WOW one site said it consumed 294 watts under a load.
no i am not using adapters although my psu has one it also has 2x6 pins and i am using one of them
tried
pulling gpu and putting back
installing new bios
using other 6pin
 
Jul 22, 2019
9
0
10
0
What is the brand model of your HD 7850 and how were you looking at the bios settings? Oh I see now you were using VEB7 Video bios editor, did you make a backup of your original bios?
and one more thing when i boot my pc and go to furmark instantly and stress it it shows normal mhz for clock and mem for a second and has no lag but after 3-4 seconds it goes to 450 core and 1250 mem which still is not that bad but after about 30 seconds it goes to 150 core and 250 mem and also it shows wrong temperatures sometimes
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS