Question [NEW BUILD] Keyboard and mouse wont work when installing windows.

Sep 29, 2019
7
0
10
0
Hello people.

So, I recently came back from militray and it was time to get some new parts for my rig.

This is my current specs:
Motherboard:
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU: Intel I9 9900K
Cooling: Corsair Hydro 150i Pro RB
RAM: Corsair Dominator 32GB 3200MHz DDR4
SSD: ADATA SX200 PRO 512GB
Powersupply: Corsair RM850x, 850w PSU

Mouse and keyboard works in BIOS but not at the windows installation screen. I returned my motherboard because I tought it was broken since my usb ports didnt work, and they sent me a new one but still the same problem.

I'm using the USB 2.0ports and I dont have PS/2 Ports on the motherboard, so that will not work.

This is what I have tried to do, to fix the problem
I have tried to remove 2 of the RAM Bricks
I have enabled legacy in BIOS
I have tried to change almost every single option in BIOS
I have tried to intall windows 10 and 7
I have installed the newest driver for my motherboard

VIDEO: click here

UPDATE!
It works when I select 32bit installation of Windows 10, but still have the problem when I select 64bit


I hope some of you out there have a fix for me.
Thanks
 
Sep 29, 2019
7
0
10
0
Hi, What exact mouse and keyboard using? Can you borrow different models?
Keyboard: Corsair K70 LUX RGB
Mouse: Razer Deathadder Elite
Have tried with a different keyboard, but still the same..

kinda odd that 64bit doesnt work, is your win10 latest & greatest?
try to disable CSM

as for windows 7...hmm win7 doesnt have usb drivers
I bought the windows 10 package for 2 months ago, so it should be the latest and ''greatest'' :p

I disabled the CSM and it worked! Will give a new update when everything is up and running.
Thanks Kerberos_20 O7
 

Groveling_Wyrm

Distinguished
Hello people.

So, I recently came back from militray and it was time to get some new parts for my rig.

This is my current specs:
Motherboard:
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU: Intel I9 9900K
Cooling: Corsair Hydro 150i Pro RB
RAM: Corsair Dominator 32GB 3200MHz DDR4
SSD: ADATA SX200 PRO 512GB
Powersupply: Corsair RM850x, 850w PSU

Mouse and keyboard works in BIOS but not at the windows installation screen. I returned my motherboard because I tought it was broken since my usb ports didnt work, and they sent me a new one but still the same problem.

I'm using the USB 2.0ports and I dont have PS/2 Ports on the motherboard, so that will not work.

This is what I have tried to do, to fix the problem
I have tried to remove 2 of the RAM Bricks
I have enabled legacy in BIOS
I have tried to change almost every single option in BIOS
I have tried to intall windows 10 and 7
I have installed the newest driver for my motherboard

VIDEO: click here

UPDATE!
It works when I select 32bit installation of Windows 10, but still have the problem when I select 64bit


I hope some of you out there have a fix for me.
Thanks
FYI, the Black USB ports should be your USB 2.0 ports. The reds should be USB 3.1 gen1, and the USB type-C should be your USB 3.1 Gen 2.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS