Question New build, No display, Please help

Aug 15, 2019
2
0
10
0
So I built a new computer and I get zero display. I’ve tried everything. This is the second motherboard I’ve tried and there is just no display no matter what I try. Here’s what I’ve got. I haven’t tried upgrading the GPU yet, it works fine in my other computer. Everything turns on. Everything is seated correctly, everything is plugged in. I thought the first build I did just had a bad motherboard so I sent it back and ended up getting a completely different one. I’ve read that people had boards with no bios but I really doubt that’s the issue since I’ve tried two entirely different boards with the same result. I’ve tried every assortment of plugging in the monitors, no DISPLAY!!!

Motherboard - MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI Gaming Motherboard AMD AM4 SATA 6Gb/s M.2 USB 3.2 Gen 2 HDMI ATX
https://www.newegg.com/p/N82E16813144261?Item=N82E16813144261
CPU - AMD RYZEN 7 2700X 8-Core 3.7 GHz (4.3 GHz Max Boost) Socket AM4 105W YD270XBGAFBOX Desktop Processor
https://www.newegg.com/amd-ryzen-7-2700x/p/N82E16819113499?Item=N82E16819113499
RAM - CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2933 (PC4 23400) Desktop Memory Model CMW32GX4M2Z2933C16
https://www.newegg.com/corsair-32gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820236479?Item=N82E16820236479
Power supply - Corsair CX750M (CP-9020061-NA) CX-M Series 750W 80 Plus Bronze Active PFC Modular Power Supply
GPU - Nividia Geforce X780


This was the first motherboard I tried
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING AM4 AMD B450 SATA 6Gb/s ATX AMD Motherboard
https://www.newegg.com/asus-rog-strix-b450-f-gaming/p/N82E16813119140?Item=N82E16813119140
 
Are your 2 sticks of RAM in slots DIMMA2 and DIMMB2?
Try clearing the CMOS and booting with just 1 stick of RAM in slot DIMMA2.
Double check the power cables are plugged correctly into the back of your modular PSU.
Try booting with your video card in the 2nd x16 PCIe slot.
 
Aug 15, 2019
2
0
10
0
Are your 2 sticks of RAM in slots DIMMA2 and DIMMB2?
Try clearing the CMOS and booting with just 1 stick of RAM in slot DIMMA2.
Double check the power cables are plugged correctly into the back of your modular PSU.
Try booting with your video card in the 2nd x16 PCIe slot.
Yeah everything is set properly. last night a friend of mine brought over a radeon card and we put it in, got display right away. so for some reason it just doesnt want to work with nvidia and my gtx780 works fine in my other computer. i had ordered a Nvidia rtx2060 that comes today, so ill find out for sure if the board just wont take a nvidia GPU. but i've never had an issue where a motherboard didnt like the GPU, i hope it was just a fluke.
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS