Question New Build Power Cycling

jkoster941

Honorable
Jan 10, 2014
71
0
10,640
2
Just upgraded my PC and getting some strange behavior:

I wiped all drives and basically built a blank pc with my new parts. Installed windows and everything was finr for over 6 hours. Got all the drivers on and downloaded Modern Warfare to test it out. Got solid frames and the temps were good. Got off the game and was watching youtube and taking care of other things when i get a black screen. The computer had gone all the way off, and was immediatley booting back up with no input from me. Not a restart where the message pops up, just straight to black and powering back up. After that point it would do this every 2 minutes to even like 30 seconds. Completely unusable.

I've Tried:

Formatting both drives and re-installing

Re building everything, doing better with cable management and adding more CPU cooling

removing my SSD and only installing windows to my HDD

It's either gotta be my PSU or Mobo i figure. Below is the parts list, let me know if you need any more info:

CPU: AMD RYZEN 5 2600X 6-Core 3.6 GHz 95W
CPU Cooler: AMD Stock with extra Thermal Compound
Motherboard: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING AM4 AMD B450 ATX AMD Motherboard
Memory: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200
Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: Sapphire PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
Case: NZXT Source 220 ATX Mid Tower Case
PSU: EVGA 600 B1, 80+ Bronze 600W
 

jkoster941

Honorable
Jan 10, 2014
71
0
10,640
2
Also, I should mention that my computer doesnt restart when im just in the BIOS it seems, but it does eventuall die even when i try to boot from an installation USB.

Does anyone know what this might be?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS