[SOLVED] New built PC, flashing white when I change tabs

GamerLackingKnowledge

Distinguished
Nov 14, 2011
72
0
18,640
1
Hey everyone,

I am getting a flashing white screen and cursor looks weird. Temps arent maxing out, though are a little high I guess. Nothing went above 80*c as I had HWmonitor running in background and can check.
When watching a youtube video or trying to open the video on the computer that I uploaded just then, it stays white and barely flashes back then straight to white again.

Any help with this would be appreciated. I have recently build a new PC with following specs ( I dont have a graphics card yet, using onboard ) :
11900k + Arctic liquid freezer II 360mm
Trident Z 3600 CL16 16-16-16-36
Asus Maximus Hero VIII
Samsung 980 Pro 1TB
AX850 Titanium
Phanteks P500a DRGB

Here is a video and photo of cursor:
View: https://youtu.be/sKzFHmapRMk


 

Colif

Win 10 Master
Moderator
As you running off the CPU for graphics, I would run this - https://downloadcenter.intel.com/download/19792/Intel-Processor-Diagnostic-Tool
Other parts involved in graphics would be motherboard and maybe ram.

You have 16gb of ram? you missed the amount so guessing.

Try running memtest86 on each of your ram sticks, one stick at a time, up to 4 passes. Only error count you want is 0, any higher could be cause of the BSOD. Remove/replace ram sticks with errors. Memtest is created as a bootable USB so that you don’t need windows to run it

I don't think anything else would be involved (well, psu but only as its power for everything. I doubt its the PSU as igpu wouldn't use that much power really)

i doubt it would need to page the different tabs out of ram so it shouldn't be the samsung ssd. Have you tried Samsung Magician for diagnostics - https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/
 
Last edited:

GamerLackingKnowledge

Distinguished
Nov 14, 2011
72
0
18,640
1
Bios is latest, drivers have all been updated. I have seen small random glitches with my PC but they pop in randomly. I also had an issue a couple of times where although PC was working normally including programs, the start button wouldnt work both on keyboard and on clicking with mouse. It worked when i restarted explorer.exe.

Im slightly worried there's a problem with a component, but not sure which and I need to do something while everything is in warranty.
 

Colif

Win 10 Master
Moderator
As you running off the CPU for graphics, I would run this - https://downloadcenter.intel.com/download/19792/Intel-Processor-Diagnostic-Tool
Other parts involved in graphics would be motherboard and maybe ram.

You have 16gb of ram? you missed the amount so guessing.

Try running memtest86 on each of your ram sticks, one stick at a time, up to 4 passes. Only error count you want is 0, any higher could be cause of the BSOD. Remove/replace ram sticks with errors. Memtest is created as a bootable USB so that you don’t need windows to run it

I don't think anything else would be involved (well, psu but only as its power for everything. I doubt its the PSU as igpu wouldn't use that much power really)

i doubt it would need to page the different tabs out of ram so it shouldn't be the samsung ssd. Have you tried Samsung Magician for diagnostics - https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY