Question New NVME drive not being detected by PC

Aug 12, 2020
2
0
10
0
Built the below PC, and more recently purchased a Kingston A2000 for storage (was using a smaller SATA drive).
https://pcpartpicker.com/user/EarthworkJay/saved/
The problem is, the system is not detecting the drive at all.
  • I've changed to UEFI.
  • Have tried booting in both RAID and AHCI to see if either work (they don't)
  • Have tried remounting it.
  • Have tried it in both M.2 slots.
  • It doesn't show up in disk manager.
  • It doesn't show up in either BIOS, or Windows. Disk manager doesn't detect it
  • I've tried it with my existing SATA drive plugged in, and unplugged.
  • Have tried it as a boot drive, with Windows 10 on a USB, to instal it to the drive. Nothing
  • Have tried just having it plugged in normally, and nothing.
Unfortunately, I don't have another PC to test it on, so that isn't an option.
Any thoughts? I'm thinking it might be dead and should send it back, but want to exhaust my options first.

Specs
MOBO: MSI B450M Mortar Max
AMD Ryzen 3600
MSI 5700 Gaming X
bequiet PurePower 11 600w
SSD: Samsung 860 (500gb)

SSD im trying to install - Kingston a2000 (1TB)
 
Last edited:
Aug 12, 2020
2
0
10
0
Add your systems specs please, your motherbd bios needs to be configured correctly to work with an NVME drive.
What else can I do to configure the bios for the nvme drive?

Ill add this to the post too, but

MOBO: MSI B450M Mortar Max
AMD Ryzen 3600
MSI 5700 Gaming X
bequiet PurePower 11 600w
SSD: Samsung 860 (500gb)

SSD im trying to install - Kingston a2000 (1TB)
 

ASK THE COMMUNITY