Question Newly built PC just shut off mid-Windows install.

Feb 17, 2020
6
0
10
0
So the PC I just finished building just shut down abruptly while installing windows and now it won't turn on no matter what I try. The RGB lights and board lights themselves light up, but neither the case's power button, nor the mobo's built-in power button do anything when I press them. Any ideas? It worked fine for a good 15-20 minutes and even trying to turn it on hours later won't do anything.

CPU: Ryzen 3900x
CPU: NZXT KRAKEN X72
Motherboard: ASUS AM4 X570 ROG Crosshair Hero VIII
RAM: 64GB G-Skill Trident Z Neo DDR4 3600
PSU: Seasonic SS-1050XP3 1050W
SSD: Corsair MP600 Nvme
Case: Lian Li Lancool II
Case Fans: Lian Li Bora Lite 120 x5
 
Last edited:
Feb 17, 2020
6
0
10
0
Please provide full pc spec including make and model of psu.


CPU: Ryzen 3900x
CPU: NZXT KRAKEN X72
Motherboard: ASUS AM4 X570 ROG Crosshair Hero VIII
RAM: 64GB G-Skill Trident Z Neo DDR4 3600
PSU: Seasonic SS-1050XP3 1050W
SSD: Corsair MP600 1TB Nvme
Case: Lian Li Lancool II
Case Fans: Lian Li Bora Lite 120 x5
 
Feb 17, 2020
6
0
10
0
Nice build.

I would guess you have already gone in and checked all power supply to hardware connections, reseated the RAM, etc?
I was hoping it was an issue with the cables, but i've re-seated everything and it's still doing the same thing. I'm legitimately out of ideas as to what it might outside of a MOBO or PSU issue. The MOBO LEDs light up so there's some power going to it from the PSU, but it straight up dies not post, it's basically dead.

I tried swapping PSUs with another computer I built and curiously the older PSU did not work on the new PC., while the new PSU did not work on the old PC.
 

ASK THE COMMUNITY