Question No audio from onboard audio in Asrock b350m pro 4

lockdown744

Commendable
Sep 14, 2017
111
0
1,690
4
Good day, as my title suggest I have been experiencing a no audio/sound comming from my asrock b350m pro 4, it all started when I just restarted my pc because installed logitech g hub. I have tried the following:
-reinstalling audio driver (the driver came from asrocks website and realteks website)(I aslo used ddu to uninstall the audio driver)
-resetting the bios to defaults

-reseat cpu, ram, gpu

-reformatting my os

-disabling and enabling onboard audio in bios

-updating bios to 5.9

-trying back panel audio with removed front panel audio

The realtek driver can be seen in the control panel but there are no audio being detected in the device manager. A logitech z120 is currently plugged in the audio out at the back of my motherbaod and a set of headphones on the front panel audio. The only audio I have as of now is from my gpu through the hdmi output. Is this a hardware problem already? If it is can I still use my pc safely or should I wait for the covid-19 case to subside and purchase new mobo?


P.S. the only part that I have with warranty is my gpu since I plan to upgrade my mobo and procie already but due to the pandemic I havent yet

Specs:

R 3 1200

2x4gb crucial ballistix 2400mhz

galax gtx 1660ti

250gb 850 samsung evo

1tb wd blue
 

lockdown744

Commendable
Sep 14, 2017
111
0
1,690
4
You likely have the video card HDMI output as default audio. Managing multiple audio devices;
Select search: type in Sound
Press enter
Select your "output"
the hdmi audio output is the only audio output that it can detect, I have tried using remote apps and removed the hdmi cable but my speaker and headphones cannot be detected
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS