Question No display after change CPU and reset CMOS

Jul 25, 2019
5
0
10
0
MOBO: asrock h61m-vg3
CPUS: using a i5 2400 and change to Xeon e3 1230v2
RAM: 2 sticks adata 8 gb 1600mhz
GPU: amd rx 570 8gb asrock phantom gaming D OC
PSU bitfenix bpa 600w 80 plus
CASE bitfenix neos
monitor: VGA and hdmi 32 inch tv both work fine on other pc

so i have a i5 2400 for years and bought a xeon e3 1230v2, before do anything everyting work fine so i change the cpu and reset de CMOS with the jumper of the mobo and work just fine so i move the pc and no display so i tested the other cpu and reset de CMOS again and work again then change back to the xeon and again no display, im not sure if the cpu die becouse the pc start and the cpu fan, case fans also turn on. any ideas what to do or something?
 
Jul 25, 2019
5
0
10
0
You can download CPUZ here: https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html and if you can get it working long enough run it and under Mainboard it will show your Bios. Need to check for bent pins in your CPU socket with a magnifier .
i change back to the i5 2400 and the pc starts normally but it won´t with the xeon and CMOS reset but the first time it worked for some time before i move it but it works with the other cpu just fine.... the bios version its P1.90
 

lynx1021

Reputable
Feb 17, 2016
367
43
4,720
4
Last edited:
Jul 25, 2019
5
0
10
0
It is possible the Xeon e3 1230v2 is bad. Did you buy it used? I saw some on Ebay for $68. Cheaper from China here $27 https://www.aliexpress.com/wholesale?ltype=wholesale&d=y&CatId=0&SearchText=Xeon+E3-1230V2+&trafficChannel=main&SortType=price_asc&groupsort=1&page=1

Did you inspect the Pins in the socket?
You said "worked for some time before i move it" What did you move? The computer, board or what?
i move the case to another table and then give no display... sorry for the delay
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS