[SOLVED] No display after corrupted image and hang.

invinci

Distinguished
Aug 2, 2011
28
1
18,535
0
PC was already abruptly restarting from last couple of days but today it showed me corrupted display while browsing and got hanged. I shut down the pc and after that PC not showing any display.


I am running PC on Onboard Display. I tried with external GFX card. Same issue.

RAM is working fine. Didn't found any error during Memory diagnostic.

Initially I thought it might be my power supply but I bought new one and it showed same symptoms.

PC starts and Fans are spinning but no display or input units. Did my motherboard failed?
 

invinci

Distinguished
Aug 2, 2011
28
1
18,535
0
Spec:
i5 3450
Asus H61 motherboard
8GB Corsair
Corsair CX430
R7 250 GFX

When I first encountered random restart issue I thought it might be my GPU, so I removed it and used igpu but faced the same error. I tried clearing CMOS and RAM but didn't worked.

Ran memory diagnostic and it didn't found any error in memory.

So I narrowed down to PSU and Motherboard.

I bought new psu and faced same random restart problem with no display. It would only show display after unplugging main cable completely and switch on after some time.

But today, I got this corrupted screen and afterwards computer not showing any display even after unplugging main cable for some time.
 

invinci

Distinguished
Aug 2, 2011
28
1
18,535
0
try replace the motherboard
Chipset is very old, so I have decided to upgrade my PC as it doesn't have SATA3 and USB 3.0.

I just have one more query. I have 120GB SSD in which Windows10 is installed. I would be buying 480GB M.2 SSD(Samsung 860 Evo V-Nand/ WD Blue) as well. So if I am installing Windows10 in new M.2 SSD, would I be able to activate my copy of Windows10 which is already linked to my MS account?

Thanks for replying.
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS