Question No monitor signal after Windows login ?

Oct 9, 2022
6
0
10
0
One day I decided to start my computer and I got a problem.
After the login screen, I keep getting no signal on my monitor and my mouse and keyboard turn off.
I later find out that if I uninstall my GPU drivers the problem goes away.
I also find out that my GPU works fine on the lower x8 PCIe slot but then it's slower as it's on the x8.
I tried reinstalling drivers using DDU.
I tried doing a windows repair.
I tried a BIOS reset.
But nothing worked.
Please help

Specs:
OS: Windows 11 Pro
CPU: AMD Ryzen 1600 AF (12nm)
Thermal Paste: Arctic MX-4
Motherboard: Gigabyte B450 Aorus Elite
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2 X 8GB) currently clocked at 3100MHz
SSD: Crucial MX500 1TB
GPU: MSI Armour OC RX 570 8GB
PSU: Seasonic Core GM 500W 80+ Gold
Case: Fractal Design Meshify C
 
Last edited:
One day I decided to start my computer and I got a problem.
After the login screen, I keep getting no signal on my monitor and my mouse and keyboard turn off.
I later find out that if I uninstall my GPU drivers the problem goes away.
I also find out that my GPU works fine on the lower x8 PCIe slot but then it's slower as it's on the x8.
I tried reinstalling drivers using DDU.
I tried doing a windows repair.
I tried a BIOS reset.
But nothing worked.
Please help

Specs:
CPU: AMD Ryzen 1600 AF (12nm)
Thermal Paste: Arctic MX-4
Motherboard: Gigabyte B450 Aorus Elite
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2 X 8GB) currently clocked at 3100MHz
SSD: Crucial MX500 1TB
GPU: MSI Armour OC RX 570 8GB
PSU: Seasonic Core GM 500W 80+ Gold
Case: Fractal Design Meshify C
It tested slower? X8 speed is likely fine with a 570
 
Oct 9, 2022
6
0
10
0
It kinda works so basically,
When its on the top one with the drivers installed, I have signal to my monitor but after I login to windows I do not get any signal.
If I uninstall my drivers, it works on my top slot.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS