Question No power/signal to peripherals despite trying different ports

M4CHIII

Prominent
Feb 11, 2020
3
0
500
0
After putting my PC on sleep, it no longer will display anything to the monitor even after restart. My mouse/mouse mat won't turn on either, even after trying it in various ports that I know work. My stream deck shows the screensaver, which to me would suggest that the PC still thinks it's sleeping however I can't figure out how to turn this off.

I've tried unplugging everything, leaving it off overnight, and flushing the power but nothing seems to work. The strange thing is, when I press the power button the PC seems to turn on just fine. The motherboard LEDs activate, the CPU/chassis/GPU Fans spin, and the monitor even turns on but won't display anything.

Any help would be greatly appreciated

BUILD:

ASROCK B450 STEEL LEGEND mobo
Ryzen 7 2700x CPU
Wraith Prism cooler
RTX 2080 SUPER gpu
TRIDENT Z 2x8gb ram
M.2 256gb NVME
650w CORSAIR psu
 
Last edited:

M4CHIII

Prominent
Feb 11, 2020
3
0
500
0
Update, I've tried switching the ports that the mouse+mat are plugged into and I'm receiving nothing from them either despite the keyboard LEDs working in every port. I attempted using them on my laptop and all seemed fine.

With regards to the video issue:
I tested my monitors by using my PS4 and they're working fine, so I tried plugging my PC into my TV using HDMI and I had no luck either.
Have you cleared the CMOS?
Have you tried booting with only 1 stick of RAM?
Have you tried booting with no drives connected to see if you can get into the BIOS?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS