Question "No Signal" And games crash or pc restarts for no reason.

Jun 15, 2019
6
0
20
1
Hello!
I finally got my computer working not long ago after a chain of problems. It all worked fine no flaws at all however, I went on holiday for 2 weeks and when I came back I turned my pc on and the screen signal goes on and off every 10-20 seconds. If I manage to get past it if I launch a game it plays fine then after about 10 minutes it will go to a "signal lost" screen then when it comes back the game would have crashed, sometimes it says "signal lost" then my pc restarts itself.

Things I have tried:
-Cmos reset
-Updates
-removed and reinstalled graphics drivers
-reapplied thermal paste (because read somewhere it might be because its overheating and turning off to save itself from damage, But it still doesn't explain the random times it looses signal and then comes back without restarting)
-reseated all cables and fans.


Something I noticed too, It sometimes does it on the desktop just flashes "no signal" every 10-20 seconds and that's all, but it has not once done it in bios or anything it only seems to happen when the computer is fully up and running.

GPU temp:
idle - 43.0c
Ingame (5-10 Mins) - 52.0c (during testing now but I have seen it go up to 59.0c

CPU Temps:
Idle - 40-45.0c
Ingame (5-10 Mins) - 50.0c

Specs:
Motherboard: z170x Gaming 5
GPU: gtx 1050ti Mini
CPU: Intel i5 7600
Ram: Corsair Vengeance Lpx 16gb (4x4 Gb) DDR4 2666Mhz
Power Supply: Corsair Vs650 (650 watt)
Bios Version: f22f (Latest update)


Any help would be very much appreciated,
Luke x
 
Jun 15, 2019
6
0
20
1
Well, I increased the speeds on my GPU and it seems to have stopped doing it, but I can't figure out why my CPU is at 50c when idle I still think its a bit high, it seems somehow my cpu ad gpu is overheating just from having my pc turned off for 2 weeks.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS