Question No signal from DisplayPorts but HDMI port works?

PCMDDOCTORS

Honorable
Aug 31, 2015
178
15
10,715
14
Hello all...

I just completed a new build for a friend and when I went to turn on the system I get no signal from any of the DisplayPorts but the HDMI port works fine. You can view the build in the link below. I thought at first it was a driver issue but that did not fix it. Then I tried a different cable and still no go. I'm at a loss, I don't know weather it's a GPU, Monitor, or BIOS issue. I'm pretty sure it's not the Monitor, which by the way is the 240hz version. Can someone please help?

New PC

PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/VJnh2V

CPU: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8-Core Processor
CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition 57.3 CFM CPU Cooler
Motherboard: Gigabyte B450 AORUS ELITE ATX AM4 Motherboard
Memory: G.Skill Ripjaws V Series 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
Storage: Inland Premium 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Video Card: Asus Radeon RX 5500 XT 8 GB STRIX GAMING OC Video Card
Case: Thermaltake Level 20 RS ARGB ATX Mid Tower Case
Power Supply: PowerSpec 750 W 80+ Bronze Certified Semi-modular ATX Power Supply
Monitor: Acer KG251Q 24.5" 1920x1080 240 Hz Monitor
 

EridanusSV

Upstanding
Aug 16, 2020
343
43
220
59
The monitor automatically switches platform correct?

Your monitor could possibly be just running on HDMI mode right now. Tinker with the different monitor settings real quick -- set it to 'gaming mode' if it has one.
 

ASK THE COMMUNITY