nothing shows on my screen; bios is not starting.

G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

Thank you for the reply Malke.
_ power suply along with cpu fan are both working fine.
_ Should i hear beeps or this will happen while BIOS is loading?
_ Monitor is properly functionning; i did plug it to different PC and was
working
fine.
_One more thing to confine to you; the processor was out of the slot (this
is a
friend's computer) do you think taht processor/ Motherboard may be
damaged?

Thanks for your reply in advance
 

Malke

Distinguished
Apr 6, 2004
3,000
0
20,780
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

GG wrote:

> Thank you for the reply Malke.
> _ power suply along with cpu fan are both working fine.
> _ Should i hear beeps or this will happen while BIOS is loading?
> _ Monitor is properly functionning; i did plug it to different PC and
> was
> working
> fine.
> _One more thing to confine to you; the processor was out of the slot
> (this
> is a
> friend's computer) do you think taht processor/ Motherboard may be
> damaged?
>
> Thanks for your reply in advance

Most computers will give audible codes - beep codes - when the computer
is starting. I have seen a few Compaqs that didn't, but that was a long
time ago and certainly the exception.

Did you plug your PC into the different monitor? Swap out the video
card? Most certainly you could have damaged the processor and/or the
motherboard, but I don't see where you did video card tests.

Malke
--
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
"Don't Panic!"
MS-MVP Windows - Shell/User
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

screen was plugged to another pc. screen went ok.
did not try the vga card on another pc.
i noticed also that when you switch the power on, hdd light turns red and
remain red in a steady way (not blinking) despite the fact that there is no
action on the HDD (tried the HDD on a different computer and it is working
properly except that no data is there and this is another problem)
- is it possible that bios is corrupted?


"Malke" wrote:

> GG wrote:
>
> > Thank you for the reply Malke.
> > _ power suply along with cpu fan are both working fine.
> > _ Should i hear beeps or this will happen while BIOS is loading?
> > _ Monitor is properly functionning; i did plug it to different PC and
> > was
> > working
> > fine.
> > _One more thing to confine to you; the processor was out of the slot
> > (this
> > is a
> > friend's computer) do you think taht processor/ Motherboard may be
> > damaged?
> >
> > Thanks for your reply in advance
>
> Most computers will give audible codes - beep codes - when the computer
> is starting. I have seen a few Compaqs that didn't, but that was a long
> time ago and certainly the exception.
>
> Did you plug your PC into the different monitor? Swap out the video
> card? Most certainly you could have damaged the processor and/or the
> motherboard, but I don't see where you did video card tests.
>
> Malke
> --
> Elephant Boy Computers
> www.elephantboycomputers.com
> "Don't Panic!"
> MS-MVP Windows - Shell/User
>