megabitez

Distinguished
Jun 19, 2008
2
0
18,510
Ok For 4 days straight i been searching forums for 4-5hours a day...I cant get it to boot with ANY setting i find....Can someone please help me....
My current setup is
asus p5n-sli
ultra chilltec cpu cooler
OCZ ddr2 4096mb pc6400 800mhz
nvidia geforce 8800gts
ultra x-pro 750watt power supply

i had gotten it to post 1 time at 3.1
i cant figure out what i did =(( please help

My goal is 3.1 again please
 

megabitez

Distinguished
Jun 19, 2008
2
0
18,510
i have the lasted bios for sure i went according to voltsage i seen on the forums with other peoples settings. i did not go beyond there volts
 

shata

Distinguished
Dec 10, 2005
727
0
18,980
Well overclocking is a gradual process not a Set the voltage to 2v and fsb to 400...

Gotta go slow up the FSB a little till the system wont do Prime95 anymore then when it errors give it a little voltage and make sure the memory is ratio'd if you have **** speed memory your going to have to do that.

You might have to do some research on how to overclock on the web cause i have feeling you have no idea, and it takes some experience to do it right and to know whats making the system unstable.
 

Eric Tardes

Distinguished
Oct 2, 2007
66
0
18,630
P5N-SLi(and all other 650i,and think 680i) have problems overclocking quads, due to dispute between Nvidia and Intel,unlike p35/38, so I think if you got it stable @3000, leave it there, because 3100 will not give you much better performance!
 

iluvgillgill

Splendid
Jan 1, 2007
3,732
0
22,790


up the CPU voltage to 1.5v and up the FSB to 333 select sync on memory and up the ram volt to 2.1 and set timing to 4-4-4-15. so you say thats not gonna work? if you say no then there will be alot of people shoutting at you.hint hint