OCZ Deneva R 200GB locked at boot-up

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0
I have just migrated system to a 6th Gen processor with z270 chipset. Transferred all ssd and hdd to new system...but when I installed Intel Rapid Storage software, all drive access began to crawl. I happened to do a format on this SSD... and after several minutes, it prompted format failed... the drive disapppeared from Computer/Disk Management.

When I reboot, it prompted me for user password on that drive. Tried 3 times, it says "HDD locked". Now it prompt the same every time boot. Has anyone encountered the same? How can I unlock the drive besides having the password? Bought it off ebay... seller responded that he is not aware of any password... Ocz Toshiba helpdesk can't help either. Changed other older system, it simply can't detect it.... Is this drive dead? what a waste....

 

Saga Lout

Titan
Moderator
As a general rule, we don't offer password assistance because we can't guarantee we're advising the actual owner. It's the same between you and the seller - was he the actual owner?

That's why we have passwords; to protect our data from making the theft of our laptop, etc. worse than just the loss of the machine.

It seems all you can is format that drive in another PC then put it back in and install Windows or whatever.
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


You got it wrong, drive was wiped and working for past 2 years.. It happened after I upgraded my system. I have oher drives bought from same seller. All working fine.

Tried the drive in other system, detecting the drive during bootup is also a problem. On older systems, (i tried 3), drive is undetected. Only on z270, it booted with password check.
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


Updated to latest 1009 bios. Reckoned that Intel Rapid Storage killed my SSD....
 

helpstar

Illustrious
probably not, the SSD could be defective, just a coincidence.

did you try to cut the power of the ssd while on?
if it´s in freeze state, unplug power cord of the ssd while it´s powered on and reconnect it again.

reset the BIOS of your motherboard
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


When do I unplug power?after P.O.S.T., before windows boot up?

 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


Tried but to no avail....
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0
Used OCZ SSD Utility,

SMART Table

ID ATTRIBUTE STATUS VALUE WORST THRESHOLD RAW
1 Raw Read Error Rate 15 120 120 50 0/0
5 Retired Block Count 51 100 100 3 0
9 Power-On Hours Count 50 100 100 0 19863h+22m+25.600s
12 Device Power Cycle Count 50 99 99 0 1413
13 Soft Read Error Rate 10 120 120 0 3/0
100 Gigabytes Erased 50 0 0 0 9088
170 Reserve Block Count 50 0 0 0 35072
171 Program Fail Count 50 0 0 0 0
172 Erase Fail Count 50 0 0 0 0
174 Unexpected Power Loss Count 48 0 0 0 237
177 Wear Range Delta 0 0 0 0 1
181 Program Fail Count 50 0 0 0 0
182 Erase Fail Count 50 0 0 0 0
184 Reported IOEDC Errors 50 100 100 90 0
187 Reported Uncorrectable 50 100 100 0 0
194 Temperature Celsius 34 34 60 0 34 (Min/Max 22/60)
195 ECC On-the-Fly Error Count 28 120 120 0 0/0
196 Reallocation Event Count 51 100 100 3 0
198 Uncorrectable Sector Count 16 120 120 0 0
199 SATA R-Errors Error Count 62 200 200 0 0
201 Uncorrectable Soft Read Error Rate 28 120 120 0 0/0
204 Soft ECC Correction Rate 28 120 120 0 0/0
230 Life Curve Status 19 100 100 0 100
231 SSD Life Left 19 100 100 10 0
232 Available Reserved Space 0 0 0 0 68
235 Power Fail Backup Health 51 100 100 2 0
241 Lifetime Writes from Host 50 0 0 0 8640
242 Lifetime Reads to Host 50 0 0 0 53760
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0
Tried diskpart,

Step 1. Remove write protection from SSD using CMD

1. Start > Run -> type “CMD” and press enter
2. Type< diskpart
3. Type< list volume
4. Type< select volume # (# is the number of the USB HDD you’ve plugged in)
5. Type< attributes disk clear readonly

At step 5, system says diskpart failed to clear disk attributes
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


I am looking at hdparm.... but I am new to Linux. But definitely gonna try.
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


My mobo has secureErase in its BIOS. Tried it... I/O error due locked.

I am looking for a default password of OCZ, that will set me fwd.... if not I am stuck even I have hdparm...
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


That was what I tried before... diskpart says not locked but Easepart simply hung for long long time.... no progress..
 

jeuda

Distinguished
May 19, 2009
29
0
18,530
0


Steps are unclear as per your instruction. any video to reference?

I followed this video... but zu has no password for my drive.

https://www.youtube.com/watch?v=Np9Ow_Nf-4o&t=184s
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS