only have basic sound options

cowboy5345

Honorable
Feb 4, 2013
32
0
10,530
0
i just got my new system built
Asrock asrock x470 gaming k4
AMD 2600x
G.skill Ripjaws 2133
AMd 290x
850 watt evga G3

i saw that the mobo had the sound blaster caps so was like oh nice i just everything up and running and i cant seem to get the sound blaster connect going i click on it and it only shows a blank screen, i also have the realtek audio console it and seems to only have extremely basic options compared to the manager like i cant even retask one of my connectors i have tried reinstalling the drivers multiple times and even reinstalling windows and the issue at least for me still persist now i do have sound through my jacks so im not without sound i just feel like this is a huge step down compared to my old board in quality and was wondering if there is something wrong and if there is a fix
 

BringerOfTea

Reputable
Dec 17, 2015
1,437
45
5,690
129
https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20X470%20Gaming%20K4/index.asp#Specification

- 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC1220 Audio Codec)
- Premium Blu-ray Audio support
- Supports Surge Protection
- Nichicon Fine Gold Series Audio Caps
- 120dB SNR DAC with Differential Amplifier
- NE5532 Premium Headset Amplifier for Front Panel Audio Connector (Supports up to 600 Ohm headsets)
- Pure Power-In
- Direct Drive Technology
- PCB Isolate Shielding
- Impedance Sensing on Rear Out port
- Individual PCB Layers for R/L Audio Channel
- Gold Audio Jacks
- Supports Creative Sound Blaster™ Cinema 5

Seems like its only realtek for you. unless you buy a dedicated sound card.
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS