P8z68-v startup fails, retries, fails...

Status
Not open for further replies.

senatorium

Distinguished
Feb 23, 2009
8
0
18,510
Mobo: Asus P8Z68-V ATX LGA1155 Motherboard
CPU: Intel Core i5-2500K 3.3GHz Quad-Core Processor
RAM: 8GB Patriot (2x4GG)
PSU: Antec EarthWatts EA-650 GREEN 650W
GPU: GIGABYTE GV-R695OC-1GD Radeon HD 6950 1GB

Problem: I left the computer asleep. Came back about 2 hours later and when I tried to wake it up, it just made fan noises, but in short 1 second pulses with about 2 seconds of silence between. Opened it up and what is happening is that when I turn on the unit, the boot device LED flashes then shuts down, then the CPU LED comes on and the fans start for about half a second. Then everything stops for maybe 2 seconds and the CPU LED goes off. Then repeat. It'll keep doing this until I press and hold the power button to kill it.

I hear no POST beeps. I've already tried removing different sticks of RAM with no luck. I've reset the RTC RAM.
 
Solution
Awwwwww. that is really sad, but, I wonder why. For the past 4 days , every post that I have answered, I have had to tell them to remove everything out of the case and try all the stuff one by one and eliminate all possibilities of any of the stuff going bad.
Same goes for you. Now either you try a new PSU or then get everything out and just breadboard it.

senatorium

Distinguished
Feb 23, 2009
8
0
18,510
RAM yes, CMOS I just removed the battery and moved the jumper cap and will try that next. CPU I haven't tried but will try after, though I can't imagine how the CPU could've budged.
 
Awwwwww. that is really sad, but, I wonder why. For the past 4 days , every post that I have answered, I have had to tell them to remove everything out of the case and try all the stuff one by one and eliminate all possibilities of any of the stuff going bad.
Same goes for you. Now either you try a new PSU or then get everything out and just breadboard it.
 
Solution
Status
Not open for further replies.