PC not booting but fans spin for 7 seconds then restarts.

TheTreoCube

Prominent
Feb 17, 2017
3
0
510
0
Hi,
I recently bought an Intel Core i5 7400 to add to my current PC build. It has a Gigabyte GA-H110M-S2H motherboard, 2x4gb DDR4 ram from Corsair, a 700W PSU, and a Gigabyte GTX 1050. During the installation process of the i5, everything went smooth and I was ready to boot it and use my PC. Too my horror I discovered that my PC would not boot up or turn on. After pressing the power button I would here the fans spin for about 7-10 seconds and then the PC will completely shut down. About 1 second after it shuts down it would continue to ‘boot’ but after another 7-10 seconds, will shut down. It would be in this infinite loop forever and to stop it I would have to turn it off from the power supply. For the 7-10 seconds it’s alive, nothing shows on my monitor and the only thing I can see which is a sign of my PC working are the fans spinning. I have looked at forums online to help with the situation but most solutions do not work. I have tried booting the PC with my older processor (Intel Core i3 6100) and I get the same response as the i5. According to an online forum, it says to attempt to boot the PC with only the PSU, Motherboard and CPU inside but I still get the same result, on for 7-10 seconds, shuts down and repeats. My conclusion to this is either the motherboard or PSU is broken. Any help regarding this situation would be highly appreciated.
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS