[SOLVED] PC randomly reboots *NOT PSU*

Dec 21, 2018
19
0
10
0
My CPU and GPU temps are normal : 35 idle and max 70 degrees on 100% usage. I already changed my psu from a <mod edit> 10$ PSU to a new 500watt EVGA PSU, but the problem still occurs. It mostly happens when I am in game and the problem started when I upgraded my pc from a A8-7650K to a i5-4460 with a new mobo, here are my specs :
GTX 750TI 2GB
i5-4460
8GB DDR3 1600MHZ RAM
500WATT EVGA PSU
500GB HDD
128GB SANDISK SSD

What I already tried :
New PSU, Reinstalling drivers, Changes power outlet, removed any extra cables, also on windows event viewer it says the following : WINDOWS KERNEL-POWER ID 41

Any help would really be appreciated.

<Moderator Warning: Watch your language>
 

mtracy1991

Prominent
Nov 6, 2018
507
24
665
46


Ok so there may also be an incompatibility somewhere. Before you install windows fresh again, call up the Motherboard vendor and discuss your issue with them and see what the feedback is. This is definitely an oddity. I am perplexed with how you get the kernel power id, then Windows Cannot Load.
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0
When I bought my new CPU and MOBO I also bought the new sandisk SSD, after that I formatted my old HDD and downloaded windows from a USB to my new SSD as my primary drive.
 

mtracy1991

Prominent
Nov 6, 2018
507
24
665
46


Mobo specs?

 
Dec 21, 2018
19
0
10
0

When I bought my new CPU and MOBO I also bought the new sandisk SSD, after that I formatted my old HDD and downloaded windows from a USB to my new SSD as my primary drive.
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0


2x DDR3
Micro-ATX
Socket 1150
2x SATA-300, 2x SATA-600
2x PCI-e 2.0 x1, PCI-e 2.0 x16
Realtek ALC887
 

mtracy1991

Prominent
Nov 6, 2018
507
24
665
46
Update your BIOS and let me know if that works.

– Some Intel H81 chipset motherboards may need a BIOS update prior to using Haswell Refresh CPUs. Upgrading the BIOS may require a different CPU that is supported by older BIOS revisions.
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0

I literally bought the PSU 2 days ago...
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0

I will try this and keep you updated, thank you.
 

mtracy1991

Prominent
Nov 6, 2018
507
24
665
46



EVGA PSUs in general?

Christ, I have had mine for three years and no problems thus far. What is a decent manufacturer for PSUs?
 

mtracy1991

Prominent
Nov 6, 2018
507
24
665
46


Do you have 1 stick of 8GB or 2x4 GB sticks?

 
Dec 21, 2018
19
0
10
0

I just checked system information and it says my bios version is American Megatrends inc. V17,4 25-7-2014

And I cant find any driver for my motherboard can you guys please send me a link?
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0

I have 1x8GB GOODRAM 1600MHZ and it worked fine with my old mobo and CPU
 

jankerson

Illustrious
BANNED


Likely still the PSU, the one you bought isn't good, reliable or stable.

If you had bought a good unit then you could actually say it's not the PSU, but you didn't so...
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0
UPDATE : My pc rebooted like 5 times back to back and the last time it gave an error that said : ''Could not load Windows'' something like that
 
Dec 21, 2018
19
0
10
0


But like why? It's 80 plus and I have read many good revies about it and see many tech youtubers use it.
 

jankerson

Illustrious
BANNED


Almost all YTers are morons and are clueless at best.

That PSU is a POS.

Any YTber that is using that PSU is a real idiot and shouldn't even be giving advice at all to anyone.
 

ASK THE COMMUNITY